Apple foloseste angajatii si locuitorii orasului Cupertino pentru a testa OS X Mavericks si iOS 7

  OS X Mavericks a fost lansat saptamana trecuta de catre Apple in versiune beta, el este testat in momentul de fata de catre dezvoltatorii de aplicatii pentru OS X si toti ceilalti utilizatori interesati, insa compania extinde programul de testare inclusiv la angajati. Se pare ca anumiti membri ai echipelor Genius din Apple Store-uri au primit si urmeaza sa primeasca build-uri ale OS X Mavericks pentru testare in cadrul job-ului si pentru a oferi feedback in legatura cu functionalitatea sa.

You are invited to participate in the pre-release OS X Mavericks seed program. Participation, including submitting feedback, is completely voluntary and not an expectation of your job. If you accept, we will provide you with a pre-release version of OS X Mavericks to install and use. You will get to preview all of the exciting new features like iBooks, Maps, Calendar, Safari, iCloud Keychain, Multiple Displays, Notifications, Finder Tabs, Tags, and much more! You should use OS X Mavericks only your personal computer and on your personal time. Apple will provide you with ways to submit feedback on your experiences with OS X Mavericks, should you choose to do so. Apple also asks that you use future builds of OS X Mavericks as they are made available. The responses from prior seed programs have been overwhelmingly positive. Thank you to everyone who participated!

  De obicei Apple nu initiaza programe de acest gen decat cu putin timp inaintea lansarii unei noi verisuni importante a OS X, insa in acest an face o exceptie, cerandu-le angajatilor sa ofere feedback pentru sistemul de operare, dar sa se si familiarizeze cu el. Separat de acest lucru, Apple ofera OS X Mavericks si oamenilor care nu se afla intr-un program de testare, precum AppleSeed, dar deocamdata nu se stie cum anume a ales utilizatorii care urmeaza sa testeze noua versiune a sistemului de operare pentru Mac-uri. La final ramane un zvon care ne da de inteles ca OS X 10.8.5 urmeaza sa fie lansat in viitorul apropiat, insa ar reprezenta un build care contine doar bug fix-uri si nimic mai mult.

  Lasand OS X-ul, trecem la iOS 7, compania Apple invitand in campusul sau locuitori ai orasului Cupertino cu care tine sesiuni legate de noua versiune a sistemului de operare. Cei de la Apple incearca sa obtina cat mai mult feedback de la oamenii prezenti la aceste sesiuni, insa deocamdata nimein nu stie in baza caror criterii au fost alese si invitate aceste persoane de catre Apple, speculandu-se ca ar fi vorba despre rudele unor angajati ai Apple. Indiferent cum isi conduce Apple testarile, este clar ca acum compania incearca sa obtina cat mai mult feedback pentru a rezolva toate problemele existente in build-urile beta si a oferi in versiunea finala a sistemelor de operare  o experienta de utilizare cat se poate de buna.