Prima Pagina Apple Iata cum ar putea implementa Apple un cititor de amprente in iDevice-uri

Iata cum ar putea implementa Apple un cititor de amprente in iDevice-uri

  De luni de zile se zvoneste ca iPhone 5S ar urma sa fie primul idevice al companiei Apple care ar urma sa aiba implementat un cititor de amprente, iar o tehnologie prezentata in cererea unui brevete de inventie ne spune cum ar putea face Apple totul. Compania din Cupertino isi imagineaza ca ar putea implementa acest cititor de amprente in partile laterale ale ecranului terminalelor in locul butonului Home, iar impulsurile electrice ar permite citirea atingerilor utilizatorilor. In aceasta implementare, compania Apple ar pastra functionalitatea butonului Home si ar putea implementa o asemenea componenta in iDevice-urile sale fara a le modifica substantial functionalitatea.

The present disclosure is related to integrated circuit packaging, and more specifically to methods and apparatus for integrally molding a die and one or more bezel structures, with portions of each exposed or at most thinly covered, for fingerprint sensors and the like. […] Traditionally, the bezel and the encapsulated die have each been separate elements, brought together in the process of assembling or packaging the sensor apparatus. That is, the bezel and die are not encapsulated together.

  Cererea depusa astazi de catre compania Apple reprezinta o continuare a unui brevet de inventie pentru care s-a cerut initial inregistrarea in anul 2010, deci Apple lucreaza de destul timp la tehnologiile de acest gen. Apple a refuzat constant sa implementeze tehnologia NFC in terminalele sale si utilizarea unui cititor de amprente pare a fi singura explicatie logica pentru aceasta incapatanare de a adopta o tehnologie utilizata in edstule terminale mobile. Daca acest cititor de amprente nu va fi implementat in iPhone 5S, atunci probabil il vom vedea in iPhone 6, insa daca lucrurile vor sta altfel, atunci ne putem lua gandul de la utilizarea sa.

 • sori

  Ce legatura are NFC cu cititorul de amprente ? Una nu o inlocuieste pe cealalta – pot fi cel mult complementare .
  Sau crede Apple ca va realiza securizarea suprema cu acest cititor de amprente si apoi poate trece si la utilizarea NFC ?

 • Simplu, tehnologie proprie, nu se ia dupa restul, poate utiliza Apple ID-urile pentru plata, e mai sigur, etc.

 • tomyi

  nu cred

 • ben.

  @zaone Si o sa scanezi taguri nfc cu cititorul de amprente, nu? Serios acum, E penibila faza asta. Un cititor de amprente nu inlocuieste nfc-ul. E ca si cum ai spune ca nu ai nevoie de bluetooth daca ai un cod activat pt lockscreen.

 • sori

  Adica Apple o sa-si faca boutique sa cumparam totul de la ei cu Apple ID ? Ce treaba au sistemele de plati cu Apple ID, cand nu cumperi din Apple Store sau iTunes ?
  Crezi ca Apple se va transforma intr-un fel de PayPall , doar ca sa nu implementeze NFC ?

 • Samy

  Cititorul de amprente = măsura suplimentară de securitate pentru NFC, asta a vrut sa spună Zaone cred, si are dreptate, imagineazati cum ar fi sa iti pierzi tag-ul NFC de la banca si sa realizezi după 5 zile.

 • Tommy

  Vise vise vise

 • @Samy: Nu pentru, in locul NFC. Nu va baga si NFC si cititor de amprente.

 • ben.

  @zaone Te rog mult nu mai spune ca o sa implementeze cititor de amprente in locul NFC. Pur si simplu se zvoneste ca o sa implementeze cititor de amprente dar nu si NFC. Nu sunt doua tehnologii care indeplinesc functii similare sau care pot fi substituite una cu cealalta fara a pierde din functionalitate.