In iOS 7 Apple uita din nou de Romania

  Instaland iOS 7 in propriul terminal ma asteptam ca Romania sa aiba parte de ceva mai multa atentie din partea companiei Apple, insa cu regret am constatat ca acest update nu ne va aduce functii pe care utilizatorii altor tari le au de mai bine de un an de zile. Vorbesc desigur despre posibilitatea de a utiliza Siri in limba romana si posibilitatea de a cauta locatii in tara noastra folosind Siri, functii care sunt importante, mai ales pentru un asemenea sistem. Dupa cum puteti observa si din poza, Siri este incapabil sa caute locatii in tara noastra, iar limba romana ramane in continuare un element necunoscut.

  Daca va ganditi ca pana la lansarea finala Apple ar putea implementa oricare dintre cele doua functii pentru noi, v-as recomanda sa nu va precipitati deoarece sansele ca acest lucru sa se intample sunt destul de mici. Macar serviciul de localizare trebuie testat cu dezvoltatorii si in lipsa oferirii accesului la el inca de pe acum, sansele ca in versiunea finala sa il vedem sunt foarte mici. Implementarea suportului pentru limba romana in Siri ar putea fi anuntat chiar si in toamna, insa ca sa fiu sincer imi vine greu sa cred ca Apple va face asa ceva pentru noi in conditiile in care asistentul nu vorbeste limba rusa, de exemplu.

  Din pacate Romania este o tara mult prea mica pentru Apple, cu o limba vorbita doar in doua tari de pe intregul glob, iar asta ne plaseaza jos de tot in lista de prioritati ale inginerilor companiei.