Barbatul care a gasit un iPhone 4 intr-un bar in anul 2010 isi spune acum povestea

  In primavara anului 2010 Brian Hogan, omul din imagine, a vandut publicatiei gizmodo un prototip al iPhone 4 pe care Apple urma sa il prezinte cu doar cateva luni mai tarziu. La acel moment Steve Jobs a ordonat sefului echipei de securitate din cadrul Apple sa ceara ajutorul politiei pentru a perchizitiona casa barbatului, insa acesta vanduse de mult terminalul pentru suma de 5000$, iar aceasta decizie nu avea sa ii fie chiar atat de benefica. Aproape 3 ani mai tarziu, Hogan vorbeste prin intermediul website-ului Reddit despre intreaga poveste si nu tot ceea ce stiam pana acum se dovedeste a fi adevarat.

Gizmodo told me they would give me $5,000 for the story, and another $3,000 after it was confirmed by Apple to be real. They knew that there was no way in hell I was going to be able to ask for the $3,000 after the story aired, but I didn’t. I ended up having to hire and expensive lawyer and had to pay him much much more than $5,000.

  Partea cu vanzarea terminalului catre Gizmodo este adevarata, insa barbatul trebuia sa primeasca 8000$ in doua transe, una de 5000$ si una de 3000$, insa in final a primit doar prima transa, restul nemaiajungand in posesia sa dupa ce politia a fost anuntata de catre Apple. In ciuda faptului ca Apple a depus o plangere impotriva barbatului si a unui prieten de-al sau pentru detinerea de bunuri furate, in final ei au fost condamnati doar la 40 de ore de munca in folosul comunitatii si plata unei amenzi de 125$, insa cheltuielile judecata au fost mult mai mari decat atat.

Q: How long was it until you went back to your house?

A: All it all probably 3 weeks after the police first tracked me down. Turns out my room mate was talking to the cops the whole time, giving them everything they wanted to try and collect a reward. She took pictures of my things, wrote down conversations, and flat out lied about certain stuff so the cops could get the most damning case possible. She told them when I caught wind of what she was doing and they came to “talk.” I went to my parents house and she told them where that too (sic).

  Chiar daca Apple nu va mai depunde vreo cerere de chemare in judecata impotriva sa, barbatul sustine ca politia si compania l-au descoperit destul de greu, 3 saptamani trecand din momentul disparitiei terminalului si pana in momentul in care politia a ajuns la usa sa. Ei au fost ajutati si de faptul ca al sau coleg de camera l-a denuntat sperand sa primeasca o recompensa, insa in final nu s-a ales cu nimic. Cei de la Gizmodo i-au promis ca ii vor angaja un avocat sa il apere, dar nici lucrul acesta nu s-a intamplat si pentru un iPhone 4 gasit el a platit cu varf si indesat.

  Mai multe informatii gasiti in aceasta pagina, americanul raspunzand in continuare intrebarilor utilizatorilor.

5 COMENTARII

  1. Si atunci pe taximetristi dc nu ii poate denunta nimeni si nu le poate nimeni face nimic cand nu returneaza ce gasesc,stiu ca e un afis in taxi ca nu raspund ei pt x si y dar totusi