iOS-ul ramane cea mai interesanta platforma pentru dezvoltatorii de aplicatii

  Anual cei de la Appcelerator fac un studiu pentru a afla cat de interesati sunt dezvoltatorii sa produca aplicatii pentru diverse platforme, iar studiul de anul acesta demonstreaza din nou ca iOS-ul este “rege”. Daca va uitati la graficul de mai sus veti observa ca majoritatea dezvoltatorilor sunt interesati sa produca aplicatii pentru iOS, HTML 5 si Android OS urmandu-l la o distanta nu foarte mare. La polul opus se situeaza BlackBerry OS si Tizen OS, doua sisteme de operare fara prea multe aplicatii, din pacate.

  Este perfect normal ca dezvoltatorii sa isi concentreze resursele pe platforma celor de la Apple, avand in vedere ca App Store-ul genereaza cei mai multi bani pentru ei, iar viitorul nu pare sa schimbe prea multe din acest punct de vedere.

4 COMENTARII

  1. Sunt gramezi de tablete cu Android sau/si telefoane mai bune decat iPhone-urile sau iPad-urile Apple dar tot produsele Apple sunt fiabile.Cine se chinuie sa optimizeze o aplicatie pe enspe mii de display-uri si dupa aia utilizatorul sa ia frumos aplicatia piratata de pe net cu putin ajutor din partea sistemului de operare..

  2. Andrey, ce vrei sa zici prin “ciuciu aplicatii”? In Google Play sunt exact 767366 de aplicatii la data de 28.06.2013 (adica ieri) deci nu te referi la aplicatiile din Google Play, nu-i asa?
    Iar referitor la n-spe mii de display-uri : ai auzit de legea lui Pareto? Adica 80% din deviceuri iti garantez ca sunt distribuite in maxim 20% rezolutii. Deci nu-ti fa tu griji pentru dezvoltatori ca stiu ei ce au de facut.
    Sti cine moare de grija altuia? La felul cum pui problemele cred ca nu sti.