Titlurile listate in topul celor mai cumparate aplicatii din App Store SUA genereaza minim 47.000$ zilnic

  Compania Distimo, specializata pe analizarea pietei de aplicatii mobile din SUA, a lansat recent un studiu prin care ofera cateva informatii interesante in legatura cu App Store-ul american. Conform celor de la Distimo, 47.000 de dolari sunt incasati zilnic de catre dezvoltatorul aplicatiei care se plaseaza pe locul 10 in topul aplicatiilor care genereaza cei mai multi bani in App Store SUA. Suma este enorma daca ne gandim ca lunar acea aplicatie genereaza peste 1.2 milioane de dolari pentru dezvoltator, insa vorbim totusi despre App Store SUA.

  Lucrurile nu sunt chiar atat de rele nici pentru dezvoltatorul aplicatiei care ocupa locul 50 in acel top, el incasand nu mai putin de 12.000 de dolari in fiecare zi. In ceea ce priveste aplicatiile gratuite, aplicatia de pe locul 10 din top genereaza 72.000 de descarcari zilnice, iar aplicatia de pe locul 50 genereaza 23.000 de descarcari zilnice. In cazul aplicatiilor dezvoltate doar pentru iPad cifrele sunt de 2.8 ori mai mici, semn ca piata nu este la fel de mare si utilizatorii nu cheltuie la fel de multi bani.

  Facand o paralela la Romania, cred ca in cazul nostru cifrele sunt de 100 pana la 1000 de ori mai mici, WhatsApp Messenger putand fi singura exceptie de la regula.