Apple ar putea fi nevoita sa aleaga alta denumire pentru smartwatch-ul sau

  Desi Apple a inceput sa inregistreze ca marca denumirea iWatch in mai multe tari de pe glob, in pietele cele mai importante ar putea fi nevoita sa cumpere sau sa licentieze marcile deja inregistrate. In SUA si Marea Britanie denumirea iWatch a fost inregistrata ca marca in urma cu destui ani de zile, iar pentru Apple aceasta ar putea fi o mare, mare problema. Daca va intrebati pentru ce fel de produse a fost inregistrata denumirea, ei bine va spun ca in Marea Britanie o companie cu sediul in Italia a inregistrat denumirea pentru o aplicatie care transmite continut audio/video si informatii despre locatii folosind tehnologii de comunicare prin date.

  In SUA denumirea apartine unei companii care la un moment dat a incercat sa dezvolte un smartwatch si a cerut finantare prin intermediul indiegogo, insa din pacate nu a reusit sa convinga utilizatorii ca produsul lor merita atentie. Ambele companii detin brevetele de marca de ceva ani, ambele vor actiona cu siguranta Apple in judecata daca un iWatch al celor din Cupertino va fi lansat pe piata fara acordul lor, iar problema este mare pentru Europa, deoarece brevetul din Marea Britanie se aplica pe intregul continent.

  Desi pare putin probabila alegerea unei alte denumiri pentru smartwatch-ul Apple, compania poate licentia sau cumpara brevetele pentru sume considerabile de bani.