Prima Pagina Apple iPhone 5S ar putea permite inregistrarea de continut video la 120 de...

iPhone 5S ar putea permite inregistrarea de continut video la 120 de frame-uri pe secunda

[youtube]http://youtu.be/fVvDpZE23rg[/youtube]

  In cadrul WWDC 2013 cei de la Apple au anuntat ca vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a inregistra continut video la 60 de frame-uri pe secunda, insa in interiorul fisierelor de sistem ale iOS 7 a fost descoperit ceva si mai grozav. Se pare ca Apple testeaza in momentul de fata o optiune care ar urma sa le permita utilizatorilor sa inregistreze continut video la 120 de frame-uri pe secunda, iar in clipul video de mai sus aveti o demonstratie a modului in care arata o asemenea inregistrare. Practic inregistrand clipuri video la un framerate atat de mare, reusim sa surprindem “cu incetinitorul” tot ceea ce se intampla in fata obiectivului, un lucru pe care iPhone-urile nu il ofera nativ deocamdata.

  Alte smartphone-uri au functii similare, chiar de cativa ani de zile, insa Apple intentioneaza sa ofere posesorilor de iDevice-uri acelasi lucru, dar probabil imbuntatit. Posibilitatea de a inregistra video la 120 FPS ar putea fi una dintre functiile importante pe care Apple ar putea pune accent cand va prezenta si apoi lansa iPhone 5S, insa deocamdata nimeni nu stie sigur daca functia va fi prezenta in versiunea finala a iOS 7. In general Apple testeaza functii de acest gen inainte de a le implementa in IDevice-uri, insa nu in toate cazurile ele ajung sa fie utilizate.

 • Narcis

  Ochiul uman nu poate sesiza o diferenta mai mare de 60 de frame-uri pe secunda.

 • Sunny2012

  Te referi la 1080/120?

 • E vorba de slow motion.

 • anonimous

  Lg viewty avea asa ceva din 2007, dar oricum, este binevenita.

 • Da, tin minte, era interesanta treaba pe vremea aceea.

 • Vlad P

  ok, si ianafra de fluturi, concret sa filmezi ce la 120fps?…Si sa aiba 15 sec 2 Gb…astea sunt lucruri total inutile intr-un telefon mobil, mai bine investesti intr- un senzor calumea cmos si faci niste poze civilizate, parerea mea…Mult mai util.

 • Allex

  Din păcate youtube nu redă 120 fps la “adevărata valoare”.
  Pentru ce să înregistrezi la 120 cadre? După ce am văzut filmul jackass, cred că oricine şi-ar dorii să înregistreze cel puţin un accident al unui prieten, pentru pasionaţii de fotbal (lovituri libere, efectele mingii), sau chiar la biliard, într-un “mic slow motion”. Astea sunt doar câteva exemple în care eu aş folosii funcţia asta.
  Evident existenţa unei opţiuni de “switch” între 30 fps şi 120 fps este necesară, cum s-a spus şi mai sus, nu toate lucrurile merită filmate la 120 FPS, în aşa fel încât să aibă câţiva GB buni / minut.

 • anonimous

  Crede-ma ca ai ce face cu ea, e de divertisment. Gasesti mereu cate ceva sa filmezi in 120fps.

 • Andrey

  iPad-ul pe iOS 7 poate filma la 60 fps?