Un nou model al MacBook Pro 15 inch apare intr-un prim benchmark

  In cadrul WWDC 2013 compania Apple nu a anuntat lansarea vreunui model nou al MacBook Pro, insa stiam cu totii ca linia de produse urmeaza sa fie actualizata, iar un nou benchmark confirma acest lucru. MacBook Pro 15 inch apare in acest benchmark, nu se stie deocamdata daca este vorba despre versiuena echipata cu Retina Display, insa Apple ar fi tentata sa opreasca actualizarea modelelor fara Retina Display. Modelul prezent in benchmark are numele de cod AAPLJ45,1, ruleaza o versiune noua a OS X si are la baza platformal Intel Haswell.

  In ceea ce priveste hardware-ul Mac-ului, vorbim despre un procesor quad-core Intel Core i7 4950HQ tactat la 2.4 GHz, 6 MB L3 cache, 16 GB RAM DDR 3, iar performantele sale sunt similare cu cele ale actualelor modele. In cazul performantelor nu este chiar atat de indicat sa va asteptati la diferente mari fata de modelele actuale, avand in vedere ca Intel a pus mare accent pe imbunatatirea autonomiei bateriei, noile modele ale MacBook Air avand parte de exact aceeasi modificare, performantele nefiind chiar atat de grozave.

  Spre deosebire de MacBook Air, noul MacBook Pro este echipat cu chop-ul grafic integrat Iris Pro 5200 care ofera performante de 2 – 2.5 ori mai bune decat cele ale placilor grafice Intel HD 4000, incluse in actuala versiune a MacBook Pro Retina Display. Practic, noile Mac-uri ar trebui sa functioneze cat se poate de bine si sa sustina rezolutia mare a ecranului, insa deocamdata nu se stie cand ar putea ajunge pe piata.