Prima Pagina Apple Un nou model al MacBook Pro 15 inch apare intr-un prim benchmark

Un nou model al MacBook Pro 15 inch apare intr-un prim benchmark

  In cadrul WWDC 2013 compania Apple nu a anuntat lansarea vreunui model nou al MacBook Pro, insa stiam cu totii ca linia de produse urmeaza sa fie actualizata, iar un nou benchmark confirma acest lucru. MacBook Pro 15 inch apare in acest benchmark, nu se stie deocamdata daca este vorba despre versiuena echipata cu Retina Display, insa Apple ar fi tentata sa opreasca actualizarea modelelor fara Retina Display. Modelul prezent in benchmark are numele de cod AAPLJ45,1, ruleaza o versiune noua a OS X si are la baza platformal Intel Haswell.

  In ceea ce priveste hardware-ul Mac-ului, vorbim despre un procesor quad-core Intel Core i7 4950HQ tactat la 2.4 GHz, 6 MB L3 cache, 16 GB RAM DDR 3, iar performantele sale sunt similare cu cele ale actualelor modele. In cazul performantelor nu este chiar atat de indicat sa va asteptati la diferente mari fata de modelele actuale, avand in vedere ca Intel a pus mare accent pe imbunatatirea autonomiei bateriei, noile modele ale MacBook Air avand parte de exact aceeasi modificare, performantele nefiind chiar atat de grozave.

  Spre deosebire de MacBook Air, noul MacBook Pro este echipat cu chop-ul grafic integrat Iris Pro 5200 care ofera performante de 2 – 2.5 ori mai bune decat cele ale placilor grafice Intel HD 4000, incluse in actuala versiune a MacBook Pro Retina Display. Practic, noile Mac-uri ar trebui sa functioneze cat se poate de bine si sa sustina rezolutia mare a ecranului, insa deocamdata nu se stie cand ar putea ajunge pe piata.

 • Mircea

  Am unul de 15 i7. 8gb ram hdd750, midd 2012 fara retina ,scot in benchmark 14000

 • Doc

  Cred ca este un model de 13″! Nu-i rău dacă acumulatorul tine o zi de serviciu!

 • Mario

  Mircea, ai rulat benchmark-ul pe 64 biti? Eu am rulat pe 32 biti (versiunea demo nu merge pe 64) si am obtinut sub 11000, in conditiile in care sistemul meu este MBP 15″, Retina, i7, mid 2012, SSD, 8 gb ram.

 • Mario

  Uite si linkul cu rezultatele benchmark-ului: http://browser.primatelabs.com/geekbench2/2144946