iPhone 4 si iPad 2 urmeaza sa fie scoase din vanzare in SUA la inceputul lunii august

  In luna iunie Samsung a castigat un proces intentat impotriva companiei Apple si a obtinut o decizie prin care americanilor urmeaza sa le fie interzis dreptul de a importa si vinde in SUA terminale iPhone 4 si tablete iPad 2. Procesul avea la baza incalcarea unor brevete de inventie care au legatura cu anumite tehnologii de telecomunicatii, iar pentru a isi proteja dispozitivele, cei de la Apple cer ITC, comisia care a a emis ordinul de interdictie, sa suspende decizia. Apple sustine ca in 2012 iPhone 4 s-a clasat pe locul 4 in topul celor mai populare smartphone-uri din SUA, iar scoaterea sa din vanzare ar afecta serios compania.

If the Orders go into effect, Apple will lose not only sales of its iPhone 4 (GSM) and iPad 2 3G (GSM) products but also the opportunity to gain new smartphone and tablet customers who otherwise would have purchased these entry- level Apple devices. The products subject to the Commission’s orders have been purchased by [REDACTED]. They remain very popular and are strong sellers for the GSM carriers. As noted above, the GSM carriers will be placed at a competitive disadvantage against their CDMA competitors because the Orders will prevent them from offering these popular, entry-level devices.

  Sustinandu-si pozitia, cei de la Apple aduc in discutie si un proces pe care il are cu Samsung intr-o alta instanta americana, proces prin care cei de la Samsung ar putea primi despagubiri in cazul in care se dovedeste ca Apple le-a incalcat brevetele, deci scoaretea din vanzare a produselor nu ar avea rost. Apple planuia sa mentina iPhone 4 si iPad 2 inca un an pe pietele din lumea intreaga, asa ca aceasta decizie este extrem de problematica, si ar putea afecta serios vanzarile, posibilitatea de a scoate dispozitivele din vanzare fiind extrem de reala.