Apple investigheaza efectele negative pe care le are utilizarea staniului in produsele sale

  Zilele trecute v-am spus ca un ONG numit Prietenii Pamantului acuza compania Apple ca distruge padurile tropicale si vietile oamenilor prin achizitionarea de staniu care este utilizat in terminalele sale. Cei de la Apple au reactionat, iar in pagina in care vorbeste despre responsabilitatea partenerilor, a anuntat ca va trimite o echipa in Bangka, Indonezia, pentru a vedea daca staniul furnizat partenerilor sai provine din mine ilegale. Apple are in momentul de fata 250 de parteneri care utilizeaza staniu in componentele comandate de catre Apple, deci o renuntare la material pare imposibila.

Bangka Island, Indonesia, is one of the world’s principal tin-producing regions. Recent concerns about the illegal mining of tin from this region prompted Apple to lead a fact-finding visit to learn more. Using the information we’ve gathered, Apple initiated an EICC working group focused on this issue, and we are helping to fund a new study on mining in the region so we can better understand the situation.

  Chiar si asa, cei de la Apple sunt interesat sa cumpere staniu din mine construite legal, care nu afecteaza prea mult mediul inconjurator sau vietile oamenilor. Prietenii pamantului au format o petitie si au strans peste 24.000 de semnaturi de suport de la persoane care vor ca Apple sa recunoasca faptul ca utilizeaza staniu trimis din Bangka, insa compania deocamdata investigheaza problema. Pentru Apple totul este o manevra menita sa-i pastreze imaginea curata in fata consumatorilor, pentru ca subiectul in sine este important pentru prea putine persoane.