WhatsApp Messenger va fi disponibila gratuit in baza unui abonament anual

  Zilele trecute aplicatia WhatsApp Messenger a fost actualizata si a inceput sa fie oferita gratuit in App Store, iar motivul din spatele acestei decizii este simplu: noii utilizatori vor fi nevoiti sa plateasca un abonament anual pentru a o utiliza. Sistemul este disponibil pe platforma Android de ceva vreme, compania dezvoltatoare a WhatsApp Messenger anuntase implementarea sa acum cateva luni de zile, iar incepand din 16 iulie el este oficial. Primul an de utilizare a aplicatiei este gratuit, insa dupa expirarea acestei perioade, utilizatorii vor fi nevoiti sa plateasca 0.99€ anual.

First, we are updating our business model for new iPhone users going forward. As you know, we used to charge iPhone users a $.99 one time payment, while Android and other platforms had free service for the first year and paid $0.99 a year after that. From now on, we’ve simplified our business model so that all users on all platforms will enjoy their first year of WhatsApp service for free, and only pay $.99 per year after that. We feel that this model will allow us to become the communications service of the 21st century, and provide you the best way to stay in touch with your friends and family with no ads getting in the way. The good news for all current iPhone users is that WhatsApp will be free of charge for the rest of your life.

  Practic in locul unei singure plati de 0.99€, utilizatorii vor trebui sa plateasca aceeasi suma anual catre companie pentru a utiliza aplicatia, insa aici ii includem doar pe utilizatorii noi. Cei care au cumparat deja aplicatia o vor putea folosi gratuit pentru totdeauna, insa daca o descarcati pe un Apple ID nou, va trebui sa platiti anual pentru utilizarea sa.

UPDATE: Vin cu o mica rectificare, WhatsApp functioneaza in baza unui numar de telefon, astfel ca toti cei care si-au activat deja serviciul pe un numar de telefon, il vor putea utiliza gratuit in continuare, restul urmand a plati. Daca voi va schimbati numarul de telefon acum, va trebui sa platiti abonament dupa un an de utilizare.

Pretul initial:
Numele:
WhatsApp Messenger

Gratuit

s





Developer: WhatsApp Inc.
Categoria: Social Networking


Descriere: WhatsApp Messenger is a smartphone messenger available for iPhone and other smartphones. WhatsApp uses your 3G or WiFi (when available) to message with friends and family. Switch from SMS to WhatsApp to se…


Dimensiunea aplicatiei este: 14.6 Mb


31 COMENTARII

  1. Exista aplicatia viber care are si voce si text dar nu inteleg de ce multa lume nu o foloseste, si pe langa toate exista skype, yahoo messenger care bat tot, nu trebuie sa ai smartphone e de ajuns sa vb de pe PC cu altcineva care are aplicatia pe telefon.

  2. pai yahoo messenger e clar mai bun decat whatsapp …. cat despre facebook messenger ,ultima data cand am verificat era cam praf …. problema nu e care aplicatie e mai buna ci faptul ca uniii folosesc o aplicatie , altii alta aplicatie deci cum faci sa vb cu toti prietenii , acolo apare problema … eu foloseam si viber si whatsapp si imo messenger si yahoo …. inainte era simplu toata lumea era pe yahoo

  3. @flops Pt ca in curând nu va folosi la nimic YM!, părerea mea e sa nu va preocupati prea tare, intro luna- doua, iese BBM, si o sa ia fata la toți.

  4. @aki: o sa-ti dai singur mesaje pe tango sau viber… Ce nu halesc oamenii care renunta la painea de zi cu zi sa isi cumpere un iphone si dupa nu sunt in stare sa cumpere niste app. Traiesc intr-o tara de infecti… Ma bucur ca totusi mai sunt exceptii.

  5. @zaone este o optiune de a schimba numarul undeva in setari banuiesc ca daca o utilizezi il poti folosi in continuare gratis..

  6. Eu am activat WhatsApp pe tel dar am dat un alt numar am primit sms cu codul si l-am activat deci il folosesc normal pe alt numar de tel… Asa ca pot sa pun pe tel vreau doar nr ala sa tin incontinuare pt ca daca voi instala WhatsApp pe alt numar sa-l dau tot pe ala si merge…

  7. Pana acum nu se ridica la nivelul Wattsapp nici un fel de aplicatie de genu’,ma refer la functionalitate si interfata.Am probat si folosit in paralel si viber si tango dar..Tango e atat de urat conceput cu toate tziganiile alea de butoane peste butoane de nu intelegi nimic,iar despre viber,pot spune ca are interfata super si multe chestii funny dar ma dezamagit de multe ori cand nu a functionat minute in sir,chiar ore cea ce la wattapp nu sa intamplat niciodata.Avand in vedere ca,comunic extrem de mult cu prietenii pe aplicatii de genu’ prefer wattsapp.Deci ramane de vazut cum va fi BB mess dar pana acum pt mine Wattsapp no1.

  8. Deci special am intrat sa scriu ca de cand a fost update la whatsapp, merge extrem de prost. Incep sa scriu si abia apar literele sa formeze cuvantul….e jalnic…mereu imi arata ca am un mesaj necitit, chiar daca atunci vorbesc cu repectivul…..de jale update…si am dat bani…

  9. Ideea este următoarea … Daca eu fac restore la telefon serverul whatsapp nu sunt convins ca ia in considerare apple id-ul cu ajutorul căruia eu am cumpărat aplicația ci numărul de telefon, la o noua activare a serviciului cred ca pana la urma majoritatea o sa plătim in primul an.

  10. Pfff tipic romaneste….toata lumea trece la altceva sau reseteaza telefonul. Norocul nostru ca exista oameni in afara care dau bani pe multe softuri ca altfel aveam iPhone 5 sau Galaxy S5 cu hexa core dar fara aplicatii sa le foloseasca. Nu inteleg daca ai folosit pana acum whatsapp messenger si ai fost multumit de ce sa renunti pentru 80 de centi pe an? Deocamadata nu se compara nimic cu whatsapp in ciuda spuselor voastre si cel care a propus ymessenger inseamna ca nu are telefon mobil.

  11. Poti pune chiar doua nr de tel.:) si nici unul sa fie in tel in momentul ala…
    Si ca alta optiune Yuilop e destul de bun.
    Atuul cel mai mare al Whatsapp ului dupa umila mea parere sunt notificarile idem BBM !

  12. Matzero, nu este tipic romaneste. Mai intai s-au revoltat cei de afara, stai linistit, citeste pe forumurile externe si ai sa vezi!

  13. @Matzero de ymessenger pe mobil nu ai auzit ? … daca majoritatea prietenilor sunt pe ymess tu zici sa ne trec pe whatsapp , pai si cu cine sa vb ?cum vb cu cei care sunt pe calc , exista whatsapp pe pc ? in plus explica-mi si mie cum vad pe whatsapp cine e online

  14. Da, cei din china, india si rusia. Primele 3 tari din lume la capitolul piraterie. Eu chiar nu inteleg. Se dau atatia bani pe telefoane mai ales cei care avem iphone-uri si cand ajungem la app store zici ca-l vedeti pe necuratu’. Eu mi-am platit toate aplicatiile de la jocuri pana la softul de gps si n-am avut nici un fel de problema vreodata cu vreun idevice. Pai va cred ma nene ca aveti probleme daca va chitrositi la cativa lei in favoarea calitatii. Mai bine e la android este? ca la alea moca pana apuci sa vezi ce face aplicatia trebuie sa inchizi 44 de mii de reclame.

  15. @djcata pana deschizi tu ymess si stai sa-ti cauti prietenii, unii care mai sunt si “invizibili” eu termin conversatia pe whatsapp. Yahoo messenger a fost un fel de nokia in domeniul tel mobile, insa si le calc si pe mobil este invechita si greoaie. Mai bine folosesc skype. Fiecare cu alegerile lui dar pana una alta whatsapp este cea mai downloadata aplicatie si pe ios si pe android chiar si peste cele gratuite( in cazul ios)

  16. Sunt de acord, chiar daca am platit pentru whatsapp cand l-am achizitionat. Sunt de acord ca si ei au nevoie de bani pentru a mentine serverele in picioare, mai bine era ca dupa acel an de free in loc sa te puna obligatoriu sa platesti sa aiba reclame… Nu sa opreasca serviciul de tot.
    Cel putin la nivel national sunt foarte multi utilizatori de iphone care nu au si/sau nu vor sa ataseze un card de credit la contul de itunes. Eu ma aflu printre ei. Tot ce mi-am cumparat pana acum am facut-o prin gift cards. (Achizitionate de la terti sau prin applicatii unde le castigi)

  17. @Matzero o cam dai in balarii putin … cum adica mie imi ia o ora sa deschid ymess ? …. tu nu intelegi esenta problemei : degeaba folosesc eu skype , whatsapp sau altceva daca cel cu care vreau sa vb e pe ymess …. whats e buna in loc de sms sau pt prietenii f apropiati cu care comunici f des , pe care ii ai in agenda dar pt restul cu care mai vb … unii fol skype ,altii ymess,altii viber depinde de fiecare …. tot nu mi-ai explicat cum imi dau seama in whatsapp daca cel cu care vreau sa comunic e online sau nu sa stiu daca are rost sa ii dau un mesaj sau nu

  18. salut poate cineva ma ajuta mi-am instalat whatsapp si am o intrebare am abonament la tel si as vrea sa stiu dak o sa imi vina ceva in plus la factura dak folosesc whats app???