Apple achizitioneaza Locationary intr-un efort de a imbunatati Apple Maps (Video)

[youtube]http://youtu.be/oczXI97ZGXg[/youtube]

  In ultimii ani compania Apple a cumparat cel putin 3 companii care sunt specializate pe cartografiere si generarea de sisteme precum Apple/Google Maps, iar eforturile companiei de a isi imbunatati serviciile continua. Se pare ca americanii au achizitionat recent si Locationary, o companie care este specializata pe administrarea de baza de date cu informatii despre locatii, pe actualizarea informatiilor din baza de date, dar si pe combinarea de informatii duplicate si stergerea celor vechi. Tehnologia celor de la Locationary a permis dezvoltarea unei platforme asemanatoare Wikipedia, doar ca ea contine informatii despre business-uri din lumea intreaga si le actualizeaza constant.

It uses crowdsourcing and a federated data exchange platform called Saturn to collect, merge and continuously verify a massive database of information on local businesses around the world, solving one of location’s biggest problems: out-of-date information. Not only does Locationary ensure that business listing data is positionally accurate (IE: the restaurant I searched for is where Apple said it would be), it ensures that it is temporally accurate as well (IE: the restaurant I searched for is still open for business and not closed for renovation or shuttered entirely).

  Avand la baza un sistem numit Saturn, Locationary colecteaza in mod constant date si le analizeaza, astfel ca in momentul in care cautati un restaurant, de exemplu, veti afla imediat unde se afla acesta, dar si daca el este in continuare deschis. Desigur ca vorbim despre o companie cu sediul in Canada si care colecteaza date relevante din tarile importante, iar in Romania probabil nu va exista o utilitate foarte mare pentru el. Chiar si asa, oferirea de informatii actualizate ar fi un mare, mare avantaj pentru Apple Maps si ar putea readuce Apple in gratiile utilizatorilor, ramane doar de vazut cand va putea fi implementat totul in iOS.

5 COMENTARII

  1. lol, in ce epoca traiesc astia? Google now deja iti recomanda restaurante in zona in care mananci de obicei cu putin timp inainte sa te duci la masa. Apple trebuie sa faca pasul inainte nu sa calce pe urmele altora la doi ani dupa