iPhone 4 este in continuare extrem de popular, genereaza vanzari importante pentru Apple

  Desi au trecut 3 ani de zile din momentul in care Apple a lansat iPhone 4, terminalul inca este foarte popular in pietele aflate in cursul de dezvoltare, piete in care Apple nu genera vanzari prea bune. Cu ajutorul iPhone 4, Apple reuseste sa se “apere” in fata smartphone-urilor ieftine, dar si a terminalelor Android, dispozitivul celor de la Apple fiind in momentul ce fata cel mai ieftin iPhone vandut vreodata. Popularitatea terminalului a fost la baza cresterii vanzarilor de iPhone-uri fata de aceeasi perioada a anului trecut si asta in conditiile in care producatorii de terminale Android au parte de cresteri similare sau chiar mult mai mari.

The iPhone 4, originally released in 2010, is helping to power Apple’s sales in price-conscious markets such as India and counter stiff competition from an array of rivals selling smartphones powered by Google Inc.’s GOOG -1.68% Android software. hat three-year-old smartphone played a major role on Tuesday, when Apple surprised investors with third-quarter sales of 31.2 million iPhones, 20% more than a year earlier and 18% more than the 26.5 million analysts had been expecting. While Apple said the current iPhone 5 is still its top seller by far, the company added that demand for the iPhone 4 is a key reason for the rise in smartphone sales.

  Multi analisti au afirmat ca Apple are nevoie de un smartphone ieftin pentru a putea cuceri pietele din tarile aflate in curs de dezvoltare, iar desi iPhone 4 ii este de ajutor, un iPhone Lite ar fi mult mai bun. Apple nu poate obtine vanzari bune in piete din Africa sau America de Sud cu terminale iPhone 5 scumpe, insa un iPhone Lite ar atrage foarte multi consumatori, iar daca in ultimele luni Apple a invatat ceva, atunci pana in 2014 vom vedea iPhone-uri mai ieftine.