Prima Pagina Apple Apple cumpara echipamente din fabricile Foxconn pentru a isi fabrica o parte...

Apple cumpara echipamente din fabricile Foxconn pentru a isi fabrica o parte dintre propriile iDevice-uri

  Se zvoneste de ceva vreme ca Apple intentioneaza sa isi cumpare cateva fabrici, sau sa deschida singura altele pentru a isi produce o parte dintre produse sau componente pentru ele, iar un raport recent indica faptul ca acest proces a inceput deja. Se pare ca Apple ar fi achizitionat echipamente din fabricile Foxconn si le-ar fi transferat catre fabricile companiei Compal, un competitor al Foxconn. Deocamdata nu se stie despre ce echipamente ar fi vorba, insa valoarea lor este de 216.3 milioane de dolari, conform documentatiei depuse de catre Foxconn la bursa din Taiwan.

  Desi Foxconn a notat in documentatia sa a vandut aceste echipamente catre Apple, compania neaga informatia, iar acest lucru are probabil la baza faptul ca Apple ar fi anulat o serie de comenzi pentru iDevice-uri. Din pacate nu se stie ce intentioneaza Apple sa faca cu aceste noi echipamente, insa probabil in lunile urmatoare vom afla cu totii planurile sale secrete.

 • Lucian84

  Cum poți avea profit maxim dacă nu ești tu cel care produce si vinde direct ??

 • Aurelian

  @Lucian84 Raspunsul la intrebarea ta este foarte simplu: gasesti niste sclavi lesinati de foame pe care sa ii exploatezi la maxim. Asta face Apple cu amaratii aia de chinezi care muncesc ca niste roboti pentru un gunoi care se numeste salariu.

 • heroes

  @Aurelian tie ti se pare ca romanul de rand munceste pentru un salariu mai decent de cat chinezii aia care lucreaza pentru apple?mie nu.aici in romanica s-a instalat scalvia iar marele boier este insusi statul roman impreuna cu marii partonii care au furat si fura in continuare tara asta de 24 de ani.asa ca nu mai vb de chinezi(nu ca nu ar fi asa)dar hai sa ne mai uitam si in ograda noastra si sa facem cu totii ceva sa scapam de plaga asta numita stat si gunoaiele alea care ne conduc sper ruina si esec.

 • Filter

  Daca te-ai documenta un puc ai vedea ca gunoiul de salariu e mai mare decat salariul mediu in Romania. La urma urmei de aia toata productia mondiala e in China k salariile sunt mici si materia prima ieftina.

 • Aurelian

  In context este vorba despre China si America. Si salariul este o mizerie comparativ cu mega profitul Apple si cu cat ar fi trebuit Apple sa plateasca un angajat american daca fabricile ar fi fost in America. Nu are rost sa introducem in context Romania cand vorbim de China si America, poate cand vorbim de Africa.

 • ion

  nu sunteți pe subiect!

 • Claudiu Daniel

  Probabil daca Iphone ar fi ansamblat in State sau Europa ar costa de 5 sau 10 ori mai mult ! Salariul este mic dar e vb de cerere si oferta contracte legale etc. Putem bate apa in pio la infinit !

 • Nelu

  Atata timp cat sunt persoane care sunt dispuse sa munceasca pentru 3 lei cu siguranta ca nu o sa le ofere nimeni mai mult. Firmele vor costuri mici si profituri maxime. Daca n-ar gasi workeri la 3 lei sa stii ca ar da si 10 sau 100, profitul ar fi mai mic, poate preturile mai mari, insa sa stii ca ar functiona. Bravo lor Apple ca reusesc sa fie cea mai profitabila companie.

 • Lucian 4.2

  @Claudiu Daniel : Motorola (preluata de Google) isi asambleaza echipamentele in SUA, au pretul de fabricatie al deviceurilor mai mare decat Apple dar le vand mai ieftin. Implicit au marja de profit mai mica. Despre asta putem vorbi la infinit. Despre marja de profit.

 • Claudiu Daniel

  Nelu nu cred ca sunt prea dispuse acele persoane ci mai degraba obligate de situatie sau de altii , sa ne aducem aminte de acei studenti obligati sa lucreze inn fabricile celor de la Foxconn , sa ne aducem aminte si de noi inainte de “89 ca nu aveam alta posibilitate decat in interiorul tari sa faci ceva . Si dupa “89 multi plateau sume mari pt o viza idem chinezii in ultimi 25 de ani sa iasa peste hotarele tari lor !!Sunt de acord cu tine ca toti vrem profit maxim !
  Lucian asa putem face teoria chibritului mult si bine ! Probabil unul din motive e acesta ca nu au vanzari remarcabile !
  Celor de la Apple le ramane astfel bani mai multi pt investitii , inovatie si dezvoltare .

 • Lucian 4.2

  Claudiu, cred ca nu ai fost atent. Si Motorola (Google) poate sa-si mute productia in China pentru a minimiza costurile de productie. Dar NU VREA si se mandreste cu faptul ca da de lucru la cateva mii de americani, nu chinezi. Plus ca pe produsele lor scrie “Made in USA” nu “Made in China”.

  Poate asta o sa pricepi : ti-ar place daca Dacia si-ar muta productia de Logan in China?
  Din ce spui cred ca DA pentru ca ar scadea costul de productie, ar avea profit mai bun, ar avea bani mai multi pentru “investitii, inovatie si dezvoltare”.

 • Claudiu Daniel

  Poate m am exprimat gresit ! Asa e dar nu sunt de acord sa mute productia Dacia in China. Oricum am inteles ca o parte a fost mutata in Maroc ! 🙁 As fi de acord daca firma se afla in mari probleme financiare , cea ce nu e cazul ! Problema e mai complexa sa o putem rezuma intr o fraza ! Si intodeauna cand un om munceste pe putini bani cinstit e altul care castiga foarte multi nu la fel de cinstit ! Si in cazul nostru in afara de Apple sunt sefii de la Foxconn si altii care fac miliarde pe seama amaratilor de oameni care se pare ca nici conditiile minime nu le sunt respectate . Poate cu miscarea asta ( tema articolului) Apple vrea sa schimbe ceva in sensul asta ! Mas bucura !

 • Claudiu Daniel

  Lucian cu permisiunea lui Zaone

 • Claudiu Daniel

  Lucian cu permisiunea lui Zaone