Prima Pagina aplicatii Apple retrage din App Store o aplicatie care ii incurajeaza pe utilizatori...

Apple retrage din App Store o aplicatie care ii incurajeaza pe utilizatori sa isi “strice” iDevice-urile (Video)

[youtube]http://youtu.be/pXr84w1cWIU[/youtube]

  Carrot App este o aplicatie facuta de catre o companie americana, iar ea ii incurajeaza pe utilizatori sa se comporte putin neobisnuit cu propriile terminale. Aplicatia calculeaza viteza cu care utilizatorii isi arunca terminalele in aer, folosind accelerometrul inclus in ele, iar clipul video de mai sus descrie foarte bine intreaga actiune. Desi aplicatia a aparut initial in App Store, cei de la Apple au decis totusis a o retraga deoarece ea ii incurajeaza pe utilizatori sa isi strice terminalele pe care mai apoi compania ar trebui sa le primeasca in garantie.

  Apple este recunoscuta pentru luarea unor masuri de acest gen, insa in acest caz cred ca vorbim despre o exagerare, atat timp cat aplicatia are avertismente si fiecare actioneaza pe propria raspundere.

 • Mihai B.

  @zaone – APPLE poate fi data in judecata de un detinator de iDevice care a folosit aplicatia si si-a spart dispozitivul. De ce? Pentru imprudenta APPLE ca a lasat aplicatia in AppStore, aceasta incurajand distrugerea.

 • E ca si cum ai spune ca BMW poate fi data in judecata de un prost care a intrat in gard cu masina din cauza vitezei excesive.

 • Mihai B.

  @zaone – Nu e acelasi lucru. Ei nu spun sa mergi cu viteza ca un tampit pe oriunde. Daca Apple lasa aplicatia in AppStore, incurajeaza indirect distrugerea.

 • Cum o incurajeaza? Iti spune Apple sa arunci telefonul in sus, asa cum iti spune BMW sa intri cu masina in gard? Come on, nu vreau sa ma invart in discutia asta inutil. Daca esti prost si-ti arunci telefonul in sus, apoi el se sparge, inghiti in sec, nu dai in judecata pe nimeni.

 • Cristi

  Este vorba de altceva. In State, “garantia in caz de orice” este aproape un standard in abonamente, costand intre 8 si 13$ pe luna. Apple ar trebui sa inlocuiasca acele terminale daca sunt in primul an de folosinta cu unele noi. In al doilea an de obicei ele sunt inlocuite cu unitati “pre-owned”. Asta este adevaratul motiv. “Better safe then sorry”

 • Mihai B.

  @zaone – Un lucru vreau sa mai intreb. Daca APPLE stie ca n-ar avea nicio vina, de ce a scos aplicatia din AppStore ?:|

 • Pentru ca stie ca are o natie de tampiti care te dau in judecata pentru orice. Ex: McDonalds dat in judecata ca era cafeaua prea fierbinte si o tampita care a scapat-o pe ea s-a ars. Desigur ca a castigat.

 • George

  BMW nu poate fi data in judecata pentru ca inainte de ai da in judecata ai legislatie rutiera si iti iei amenzi, pierzi permisul, repari gardul cu putin noroc infunzi puscaria….
  In schimb pentru telefoane nu exista legi cum ca sa nu orunci cu telefonul… si daca arunci cu el sa primesti amenda. In situatia asta scoti aplicatia pentru ca nu-ti convine sa vina tontu’ sa spuna ca o aplicatie aprobata de Apple a determinat stricarea telefonului.

 • Mihai B.

  @zaone – Daca pentru motive din’astea sunt date in judecata firme mari, dar apoi pentru ca au acceptat in AppStore o aplicatie ca aceea. Vina cade in primul rand pe ei, pentru ca au aprobat-o, apoi pe producatorii acesteia.

 • Claudiu Daniel

  Daca esti cascat intri in gard mergand pe jos scriind mesaje pe tel ! Asta e de sens comun ca poate ti iei un stalp in cap ! In unele orase au aparut semnale pt pietoni care te avertizeaza sa ai grija cu ” WhatsApp ul ” !!:)) ca poate astepta !!

 • Olimpiu

  Si eu cred ca aplicatiile (sau indivizii) de tip Jackass nu trebuie incurajati sub nici o forma. Este atata nevoie de normalitate in ziua de azi …