Prima Pagina Noutati Platile mobile contactless au un viitor in Romania

Platile mobile contactless au un viitor in Romania

  Acum o saptamana porneam un sondaj in cadrul caruia va intrebam daca sunteti interesati sa efectuati plati contactless in Romania. Rezultatele sondajului sunt imbucuratoare, cel putin din punctul meu de vedere, deoarece majoritatea dintre voi ati spus ca sunteti interesati sa utilizati sistemele de acest gen, chiar daca ati utilizat unul pana in prezent. Daca la acest procentaj de 47.56% adaugam si cei 9.08% dintre respondenti care au utilizat sisteme de acest gen si sunt interesati sa o faca in Romania, atunci avem aproape 60% dintre raspunsuri pozitive.

  Restul dintre voi ati afirmat ca nu doriti sa utilizati asemenea sisteme deoarece fie doriti sa platiti manual totul, fie nu aveti incredere in ele, fie nu stiti cat de util va este. La sondaj s-au inregistrat 595 raspunsuri.

 • Alex

  Deci 60% din utilizatorii de idevice-uri ar folosi plati cu telefonul. Cat inseamna asta? 60% din 2% in Romania? Sigur exista un viitor, insa nu e foarte apropiat.

 • George Oprea

  ^Nu neaparat. Eu folosesc Android si am raspuns la acest poll. Eu as utiliza chiar de maine un sistem de plati NFC, dar Google Wallet nu e disponibil pe HTC One sau in Romania si nu am unde. Daca cineva stie vreo modalitate de a folosi platile NFC sunt mai mult decat deschis sa o incerc.

 • marius

  Wow ! Au raspuns 595 de persoane la sondaj, dintre care aproximativ 300 au confirmat ca ar folosi un astfel de sistem, de aici deducem titlul: “Platile mobile contactless au un viitor in Romania”. Epic!
  Parerea mea este ca nu vom avea aceasta sansa in curand. Romania este inca mult prea neinteresanta pentru cei care dezvolta astfel de sisteme, si ar reprezenta cu siguranta pentru ei pierdere de timp si investitii. Ca si nu in multe alte cazuri, nu numai mobile payments…

 • djcata

  problema nu e plata , problema e securitatea si comisioanele bancare …. normal ca mi-ar conveni sa platesc cu tel dar sa am o aplicatie profesionala , sa vad eu exact ce platesc si cat si sa nu se poata face plata decat pe baza de amprenta si un cod plus confirmare prin sms , si aplicatiile sa nu poata stoca amprenta si sa o fol mai tarziu , sa fie nevoie sa o ceara de cate ori trebuie sa o foloseasca … si ar mai trebui ca aplicatiile de genul asta sa nu poate fi modificate prin jailbreak sau root

 • Mugur C.

  @2. Sistemul exista, este implementat de o banca din Romania. Eu folosesc deocamdata doar cardul lor Visa contactless, dar ofera si posibilitatea de a folosi iPhone 4s si Android (numai anumite modele de telefoane) pentru plati contactless. Sistemul NFC exista deja in Carrefour si Sensiblu.

 • Cristi

  Da, e clar. Mare noroc cu sondajul asta, imbucuratoare rezultate. viitorul este scris cu litere de aur. Cei care nu sunteți de acord cu folosirea platilor contactless…habar nu aveti “cat va sunt de utile” deci nu aveti nimic in cap, subtil asa.
  Cine are impresia ca folosirea acestor metode de plata sau a altora o dicteaza piata doarme in ghete.si cu asta am încheiat

 • Cristi

  @george am si eu o întrebare, pura curiozitate. De ce vrei neaparat sa incerci metoda asta de plata?

 • viorel

  Acum 10 ani în urmă eram si eu pe foarte reticent vis a vis de plăţile salariilor in cartile de credit …. Acum cred ca electronizarea plăților intra pe făgașul normal. …

 • George

  @Cristi Putin probabil sa mai citesti comentariul meu, dar totusi o sa raspund.
  Vreau sa incerc metoda asta de plata pentru ca:
  – mi se pare mai rapida
  – in portofel nu am decat cardul ratt, cardul bancar, buletinul si banii. Mi-ar fi mult mai comod sa am telefonul dotat cu un chip NFC cu o husa flip in care sa-mi tin cardul RATT (nu ar strica sa introduca si ei validare NFC) si buletinul (daca se hotareste statul sa ne faca si noua niste buletine mai mici decat portofelele)
  – sunt foarte curios
  Nu consider ca securitatea telefonului e o problema pentru mine (nu-mi las telefonul nesupravegheat niciodata)

  Din pacate sunt constient ca in Romania nu voi vedea asa ceva in timpul vietii mele din moment ce multe locuri din centrul Timisoarei inca nu au plata cu cardul implementata.