iPad 5 se afla in proces de fabricare, va imprumuta multe de la iPad Mini

  Astazi celebra publicatie Wall Street Journal a publicat o serie de informatii legate de tableta iPad 5 pe care Apple urmeaza sa o lanseze in aceasta toamna. Se pare ca noul produs este deja in proces de fabricare in cadrul companiilor partenere ale Apple, iar el imprumuta destul de multe lucruri de la iPad Mini. Totul incepe cu panoul tactil al iPad 5, acesta fiind produs folosind aceleasi tehnologii implementate in iPad Mini, aceasta schimbare permitand celor de la Apple sa faca noua tableta mult mai subtire si mai usoara.

The same touch-panel technology that made the iPad mini thin and light will likely feature in the next iPad, which is currently being produced by Apple ‘s Asian suppliers, according to people with knowledge of the matter. The iPad mini, according to a teardown report by research firm IHS iSuppli, uses a film-based touch panel, which is thinner and lighter than the glass-based touch panel that the current full-size model uses. Following the iPad mini’s success, Apple plans to use the film-based touch panel in its next regular-size iPad, the people said.

  Tehnologia utilizata de catre Apple a fost implementata pentru prima oara in cursul anului trecut de catre cei de la Apple si ea a presupus o schimbare a modului clasic in baza caruia erau construite ecranele pentru terminale mobile. La atat se limiteaza informatiile celor de la Wall Street Journal, insa in baza lor aflam ca partenerii Apple lucreaza din greu pentru a aduce aceasta tableta lumii intregi, iar lansarea oficiala ar putea avea loc in cursul lunii noiembrie, asa cum s-a speculat pana in prezent.