Sony se pregateste sa lanseze DSC-QX10 si DSC-QX100 – primele obiective de camera controlate doar cu smartphone-uri

  DSC-QX10 si DSC-QX100 este denumirea pe care cei de la Sony au ales-o pentru doua produse noi, extrem de interesante, care urmeaza sa ajunga in viitorul apropiat pe piata. Daca va uitati la imaginea de mai sus, veti observa ca vorbesc despre o serie de obiective care se pot conecta la smartphone-uri si pot fi controlate numai prin intermediul smartphone-urilor. Obiectivele vor avea un procesor integrat, vor avea conectivitate WiFi/NFC, insa utilizaorii nu vor putea inregistra poze cu ele decat adca vor atasa magnetic un smartphone si il vor conecta prin NFC/WiFi, o aplicatie speciala ajutandu-i sa inregistreze pozele.

What you see on these images are the DSC-QX10 and DSC-QX100 lenses. Actually these are not normal lenses! They have built-in sensor, Bionz processor, Wifi/NFC wireless connection and SD card slot. These lenses have no LCD screen and no usual camera controls. You will be able to control them through your smart phone or tablet (via WiFi or NFC). The lenses can be magnetically attached on your smartphone and it works on both, Android and iOS devices.

  Ambele obiective sunt practic preluate din camere care exista deja pe piata si costa intre 450 si 600$ pe website-ul Amazon, insa deocamdata nu se stie la ce pret urmeaza sa fie comercializate acestea. Produsul lansat de catre cei de la Sony este unui cu adevarat interesant, ar putea fi primul de acest gen lansat pe piata, iar cu ajutorul sau utilizatorii vor putea inregistra poze de calitate foarte buna fara a plati sume imense pe un DSLR si fara a fi nevoiti sa utilizeze camera integrata in propriile terminale.