Prima Pagina Android Sony se pregateste sa lanseze DSC-QX10 si DSC-QX100 – primele obiective de...

Sony se pregateste sa lanseze DSC-QX10 si DSC-QX100 – primele obiective de camera controlate doar cu smartphone-uri

  DSC-QX10 si DSC-QX100 este denumirea pe care cei de la Sony au ales-o pentru doua produse noi, extrem de interesante, care urmeaza sa ajunga in viitorul apropiat pe piata. Daca va uitati la imaginea de mai sus, veti observa ca vorbesc despre o serie de obiective care se pot conecta la smartphone-uri si pot fi controlate numai prin intermediul smartphone-urilor. Obiectivele vor avea un procesor integrat, vor avea conectivitate WiFi/NFC, insa utilizaorii nu vor putea inregistra poze cu ele decat adca vor atasa magnetic un smartphone si il vor conecta prin NFC/WiFi, o aplicatie speciala ajutandu-i sa inregistreze pozele.

What you see on these images are the DSC-QX10 and DSC-QX100 lenses. Actually these are not normal lenses! They have built-in sensor, Bionz processor, Wifi/NFC wireless connection and SD card slot. These lenses have no LCD screen and no usual camera controls. You will be able to control them through your smart phone or tablet (via WiFi or NFC). The lenses can be magnetically attached on your smartphone and it works on both, Android and iOS devices.

  Ambele obiective sunt practic preluate din camere care exista deja pe piata si costa intre 450 si 600$ pe website-ul Amazon, insa deocamdata nu se stie la ce pret urmeaza sa fie comercializate acestea. Produsul lansat de catre cei de la Sony este unui cu adevarat interesant, ar putea fi primul de acest gen lansat pe piata, iar cu ajutorul sau utilizatorii vor putea inregistra poze de calitate foarte buna fara a plati sume imense pe un DSLR si fara a fi nevoiti sa utilizeze camera integrata in propriile terminale.

 • Ovi

  Cel din imagine 1000% nu e obiectiv DSLR. Poate un Compact Camera…

 • Tony

  Super tare

 • Vlad P

  Parca ati avea 3 ani…Poti tu sa ai si Tele de 3000 euro indesat pe telefon, daca senzorul de imagine e de 2 lei (cum e cazul in telefoane, absolut in toate) rezultatul e evident. Poti sa pui cauciucuri slick pe Dacia 1310, si ghici ce? Nu se intampla absolut nimic!

 • Marcel

  Vlad P pune tu pe un BMW M3 roti de formula 1 sa vezi cum se impaca

 • Vlad P

  Daca tu crezi ca iPhone’u sau Xperia sunt M3 in materie de senzor de imagine, at bine….chiar nu are rost sa ma obosesc.

 • Calin

  Scrie clar in articol ca are senzor propriu, nu foloseste senzorul telefonului. Este un aparat foto separat care se ataseaza pe telefon numai ca sa il poti controla pt ca nu are butoane. Deci nu va agitati cu comparatii inutile.

 • Alex

  M3 cu roti de formula 1….. Dap la fel de inutil ca Dacia cu roti de M3

 • Sherman

  Ai dreptate Calin!

 • Dimi

  Daca tot nu citeste nimeni articolul … Intreb si eu … Care e mai valoroasa o Dacia functionala cu emblema de pe grila si roti Danubiana originale sau una modificata sport a la anii 70 jante intoarse, arcurile fata taiate o spira jumate si mutate pe spate, praguri din tabla sudate de caroserie etc…