Lansarea iPhone 5S si iPhone 5C ar putea fi cea mai profitabila din istoria Apple

  Pe data de 10 septembrie Apple ar urma sa prezinte iPhone 5S si iPhone 5C in cadrul unei conferinte, terminalele putand ajunge pe piata 10 zile mai tarziu. Un analist considera ca aceasta ar putea fi cea mai mare si mai profitabila lansare a unor iPhone-uri si are dreptate. An dupa an, Apple a reusit sa se depaseasca in ceea ce priveste vanzarea de terminale iPhone in ziua lansarii, anul trecut 5 milioane de unitati fiind comercializate de catre companie doar in weekend-ul lansarii in mai multe tari de pe glob.

  • Chowdhry’s research shows that many smartphone users in India, Malaysia and Thailand buy cheaper Android phones thinking they are essentially iPhones.
  • By releasing a low-cost iPhone, Apple can close the gap and cash in on those customers.
  • The ongoing patent battle (including Apple’s win versus Samsung’s will help Apple differentiate between its products and those of its competitors.

  Un analist ce in trecut a criticat Apple pentru lipsa inovatiei sustine aceasta teorie, spunand ca Apple poate genera vanzari extrem de mari in tarile din Asia sau chiar Africa, locatii in care utilizatorii ar cumpara smartphone-uri Android crezand ca sunt iPhone-uri. Oferindu-le acestora o alternativa ieftina a iPhone-ului, cei de la Apple si-ar putea creste semnificativ vanzarile de terminale, si-ar putea creste baza de utilizatori si incasarile generate de pe urma lor ar fi extrem de mari, mai ales daca ne gandim la intregul ecosistem.

  Ca sa fiu sincer, nici nu cred ca era nevoie ca un analist sa spuna ca aceasta lansare va avea foarte mare succes, deoarece se putea intelege de la sine cat de multe terminale se vor vinde in weekend-ul lansarii.