Valoarea actiunilor Apple depaseste din nou cifra de 500$

  Va spuneam dimineata ca un singur tweet al investitorului Carl Icahn a generat o crestere de 16 miliarde de dolari a capitalizarii bursiere a companiei Apple, insa acum va spun ca acelasi lucru a generat si o crestere substantiala a valorii acitunilor companiei americane. Daca aseara o actiune valora 489$ pe bursa americana, ei bine iata ca acum ele au depasit din nou pragul de 500$ si vorbim despre un trend crescator in urmatoarele saptamani, pe masura ce ne apropie de evenimentul din 10 septembrie in care iPhone 5S si iPhone 5C vor fi prezentate.

 “This is a no-brainer to go buy stock in a company that can go borrow” at a low rate, Mr. Icahn said in an interview. “Buy the company here and even without earnings growth, we think it ought to be worth $625,” he said, referring to the stock price, which closed Tuesday at $489.57, having risen 5% on the news of Mr. Icahn’s investment. Mr. Icahn’s thesis rests on Apple borrowing at about a 3% interest rate and buying back shares right now, likely at around $525 a piece. A stock buyback can increase earnings per share by reducing the number of shares outstanding.

  Intr-un interviu dat celor de la Wall Street Journal, Icahn a afirmat ca detine actiuni Apple care valoreaza peste 1.5 miliarde de dolari si ca valoarea acestora va depasi 600$ in viitorul apropiat. Avand in vedere afirmatiile sale, este clar ca grupul sau de investitii incearca sa obtina bani frumosi pe aceste actiuni de indata ce ele vor depasi acea cifra, lucru extrem de probabil, avand in vedere evolutia lor din ultimele doua zile.