Butonul Home al iPhone 5S apare in noi imagini, indica posibila implementarea a unui cititor de amprente

  Astazi presupuse imagini cu butonul Home al iPhone 5S au aparut pe internet si ele ar denota faptul ca Apple intentioneaza sa implementeze un cititor de amprente in viitorul sau terminal. Butonul Home din imagini are un conector de 10 pini atasat, mult mai multi decat ceea ce este disponibil in momentul de fata pentru iPhone 5, iar implementarea mai multor pini in conector denota faptul ca Apple intentioneaza sa ofere mai multa functionalitate prin buton. Desi nu vedem cititorul de amprente amplasat in buton, faptul ca exista atat de multi pini in conector denota faptul ca el ar putea ajunge in iPhone 5S.

  Separat de butonul Home, vedem si cablul care se conecteaza in dock-ul terminalului iPhone, acesta avand gaurile de prindere gandite diferit fata de cele disponibile in iPhone 5. Separat de aceste componente vedem si butoanele power/cele de volum, plus antenele care conecteaza iPhone-ul la retelele de telefonie, la cele WiFi si la cele Bluetooth. Acestea sunt similare cu cele disponibile in iPhone 5, insa exista mici modificari prea putin importante care le diferentiaza de componentele disponibile acum pe piata.

  Pe masura ce ne apropiem de lansarea iPhone 5S se pare ca vedem tot mai multe componente ale terminalului si nu m-ar mira daca vom vedea si cititorul de amprente in curand.

13 COMENTARII

  1. Vom vedea chestii de James Bond cu persoane care vor incerca sa recolteze amprente , lol si sa faca din ele mulaje pentru a deschide mai apoi iphonurile victimelor . Si tweakuri cydia care vor debloca telefonul cu ajutorul unei poze a degetului , facuta cand victima doarme sau e beata 🙂

  2. @Geoboy, zaone vrea sa ne se asigure ca vedem notificarea. Daca o ratam pe prima sigur pe a doua nu o mai ratam. Cine stie poate face un studiu si realizeaza ca doua nu sunt suficiente si trebuiesc trei notificari.

  3. As prefera sa am buton HOME capacitiv si “gesture based” mult mai mult decat sa fie in continuare buton “mecanic” cu cititor de amprente incorporat. Nu inteleg de ce atata hype pe tema cititorului de amprente…

  4. Este o presupunere gresita. Un cititor de amprente e un scanner de rezolutie destul de mare, care daca nu are parti mobile necesita mai mult de 10 conexiuni, asta doar daca controllerul nu e inclus in buton (vezi orice cititor de amprente de la notebookuri, forma si dimensiunea lui). Deci este iar o stire eronata!

  5. @iPad2istul: iti dai seama, daca tu nu ai vazut cititor de amprente implementat altfel inseamna ca nu exista. Probabil asta spuneai si de tot ceea ce a implementat Apple pentru prima data pana acum. De aia nu stii tu despre existenta sa, pentru ca inca nu a fost lansat.

  6. Pacat…compania de top, aflata pe locul 79 in ceea ce priveste inovatia…se screme sa implementeze citor de amprente in device-uri. In schimb design nou vedem odata la 2 ani de zile…nu mai discutam despre functii noi , ca nu avem despre ce. De la iphone 3G pana la 5, in afara de harware mai bun, ce am vazut nou: Siri, functia panoramic pt camera, facetime (desi nu ar trebui sa luam asta in calcul pt ca nu e nimic nou, e doar ceva dezvoltat de Apple, exista oricum Yahoo Messeger, Skype, etc, pt apeluri video free…). Altceva ?

  7. Zaone, un cititor de amprente, logic, necesita o citire optica, adica un senzor infrarosu. Acesta trebuie sa fie de rezolutie buna, si de asemenea trebuie sa aiba o suprafata aproximativ egala cu degetul pentru o citire statica a amprentei sau sa fie o fanta lata cat degetul, pentru o citire dinamica. Logic, daca acestea au dimensiuni mai mici, probabilitatea de matching este redusa si enerveaza utilizatorul.

    Te rog sa-mi spui UNDE poate fi implementat acest lucru in buton (sau pe langa el), astfel incat ce ne-ai aratat in foto sau spus in text sa fie plauzibil ?

    S-ar putea implementa desigur un alt cititor de amprente, revolutionar, minuscul, dar ar fi tehnologie de varf si in sensul asta, costul implementarii in iPh ar creste. In plus, aceasta s-ar copia odata cu primul iPh lansat.

    De asemenea, implementarea unui cititor de amprente mi se pare o prostie intr-un terminal mobil. Ce faci daca te arzi la deget? Sau daca porti manusi? Sau daca ai mainile murdare? Faci compromisuri?

  8. Mare tam tam pe tema unui cititor de amprente semi-inutil, ca sa nu-i zic inutil…are cineva curaj sa-si securizeze informatii despre contul bancar sau chiar si numai despre contul de appstore in iphone doar pe baza cititorului de amprenta(care sunt sigur ca asemeni oricarui gadget nou introdus va functiona cu multe rateuri)?