iPad Mini 2 cu Retina Display este in proces de productie, urmeaza sa fie lansata in toamna

  Desi acum doua luni de zile se spunea ca Apple nu intentioneaza sa lanseze o tableta iPad Mini 2 cu Retina Display anul acesta, se pare ca lansarea celei de-a doua versiuni a Google Nexus 7 a fortat compania sa-si modifice strategia. Conform celor de la IHS iSuppli, productia de ecrane Retina pentru iPad Mini 2 se afla la nivelul la care se afla anul trecut productia de ecrane normale, semn ca tableta ar putea ajunge pe piata in luna noiembrie, exact precum sora sa mai mica, lansata de catre Apple anul trecut.

Based [what] we are seeing in the [production] pipeline…The volumes are similar to the iPad Mini that we saw in Q4 of last year. That would be, more or less, the same pixel density as the 7-inch Nexus 7 (gen 2), which has 323 pixels per inch, one of the highest per date for a tablet.

  In momentul de fata Google Nexus 7 este regina tabletelor cu ecran de 7 inch, avand o rezolutie de 1920 x 1200 pixeli si 323 pixeli per inch, insa iPad Mini 2 cu Retina Display va avea o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli si 324 pixeli per inch. Teoretic ecranul tabletei celor de la Apple ar trebui sa fie net superior, iar rezolutia si dimensunea mai mare ar trebui sa permita vizionarea mai multor elemente ale paginilor web, dar si a filmelor intr-un format mai placut. Deocamdata vorbim totusi doar despre zvonuri, insa in lunile urmatoare vom afla daca Apple are intr-adevar tableta pregatita pentru lansare.

3 COMENTARII

  1. E tare faza cu vizionare filme intr-un format mai placut – 3:4 :)))
    Si rezolutia retina te ajuta enorm la filmele 1080p :)))
    Sau se modifica standardele, o sa apara filme 3:4, 1536p ? Special pentru iPad mini 2?

  2. Păi diferențele între cele două ecrane ar fi de 1 dpi, de la 323 dpi Nexus la 324 dpi iPad Mini; in condițiile astea nu pare ca ecranul iPad să fie net superior.
    Ambele tablete ar avea ecrane identice dpdv al calității.