iPhone 5S ar urma sa includa o baterie de capacitate mai mare

  Dimineata v-am spus ca noul iPhone 5S urmeaza sa includa o groaza de noutati interesante si foarte importante, iar una dintre ele este o baterie de capacitate mai mare. Practic in iPhone 5S Apple ar urma sa implementeaza o baterie de 1600 mAh, cu 156 de mAh mai mare decat cea din iPhone 5, deci vorbim despre o credere de 10% a capacitatii de stocare a energiei. Desigur ca nu este o cresere semnificativa, insa daca aceasta crestere a capacitatii de stocare va avea un efect direct si asupra autonomiei bateriei, atunci vorbim despre adaugarea a aproximativ 40 de minute de usage la terminale.

  Daca bateria mai mare este pusa doar pentru ca Apple intentioneaza sa implementeze mai multe componente in terminal, atunci nu ne putem astepta la o crestere a autonomie bateriei, ci ne putem astepta ca ea sa ramana intacta, sau eventual sa scada, in functie de consum. Stiu ca multi dintre voi asteapta o baterie mai mare in iPhone-uri, si eu mi-as dori sa vad asa ceva de la Apple, insa fara a mari dimensiunile terminalelor e greu sa pui baterii mai mari in ele, mai ales ca an dupa an le faci tot mai subtiri.

11 COMENTARII

  1. Si daca maresc automia cu 40 min e putin( pt mine cel putin) … Cand vor ajunge sa tine in loc de 7h si ceva 9h si ceva sau 10h !!! I

  2. As prefera un iPhone 5S mai gros (pe la vreo 9 mm) si ceva mai greu (pe la 130 grame) dar care sa aiba o baterie de 2500-3000 mAh.
    Autonomia bateriei este mai importanta decat greutatea si subtirimea iPhone-ului.

  3. Sincer e putin 10% , ma asteptam la mai mult, nu ma deranja daca ar fi fost mai gros, o baterie de 2000-3000 mAh ar fi transformat iphone 5s in telefonul anului. Asa stau cu cablu de alimentare langa pat, la calculator, in masina, la birou …. zici ca e telefon fix. De la iphone 4 la iphone 4s a fost diferenta mare pe partea de hardware. Din cate vad pana acum intre 5 si 5s nu este decat cititorul de amprente si flash-ul. Apple cam bate pasul pe loc.

  4. Mai multi ppi inseamna consum mai mare de baterie! Ganditi-va ca procesorul grafic va trebui sa “impinga” o densitate mai mare de pixeli pe aceeasi suprafata… Asta inseamna putere de calcul mai mare, si implicit mai mult consum pe baterie.
    La lansarea iPhone4, Steve Jobs spunea ca odata ce vei folosi Retina Display, nu te mai poti intoarce! Si a avut mare dreptate… Dar…! Chiar daca Retina Display ar putea parea suficient ca si rezolutie, va spun ca odata ce ai inceput sa folosesti un display cu 441 sau 448 de ppi, nu te mai poti intoarce la Retina…! De aceea consider ca implementarea unui display cu densitate mai mare ar fi necesar, dar din pacate nu cred ca Apple va face asta cu iPhone 5S, dar sunt sigur ca se va intampla la iPhone 6! Sunt sigur!

    R.I.P. Steve Jobs!!!