Certitudinea din spatele unor zvonuri privind noile produse Apple

  Apple este una dintre cele mai secretoase companii de pe glob, avand o echipa de securitate extrem de complexa care inearca sa opreasca divulgarea de informatii cu privire la viitoare produse pe care compania urmeaza sa le lanseze pe piata. In ciuda acestor eforturi, in fiecare an asiaticii reusesc sa obtina schite ale prototipurilor iDevice-urilor, iar in baza lor fac tot felul de carcase care reprezinta terminalele si tot felul de accesorii pentru ele, in anumite cazuri aceste accesorii ajungand sa fie aruncate la gunoi deoarece nu se potrivesc cu produsele finale.

  Separat de aceste cazuri, exista situatiile in care cei de la Apple ofera in mod deliberat informatii catre presa, iar din punctul meu de vedere, anul acesta exista cel putin doua situatii. Prima are in vedere divulgarea datei la care compania urmeaza sa prezinte iPhone 5S si iPhone 5C, adica 10 septembrie, multe publicatii importante, cu prieteni in conducere, oferind aceasta data ca fiind sigura si informatia nu putea veni decat de la conducere. Separat este informatia privind lansarea unui iPhone auriu, ea venind pe aceleasi cai necunoscute catre aceleasi publicatii si din nou vorbim despre oferirea in mod deliberat de informatii catre presa.

  Apple beneficiaza extre de mult de pe urma discutiilor generate online de catre aceste informatii, pretul actiunilor creste, produsele devin din ce in ce mai dezirabile, iar in final toata lumea castiga, chiar daca se lasa impresia ca informatiile au fost “scoase cu clestele” din gura surselor.