Prima Pagina Apple Apple achizitioneaza Embark pentru a ii implementa tehnologiile in Apple Maps

Apple achizitioneaza Embark pentru a ii implementa tehnologiile in Apple Maps

  Embark este un startup al Sillicon Valley pe care Apple l-a achizitionat recent, compania din Cupertino intentionand sa-i implementeze tehnologiile direct in serviciul Apple Maps. Cei de la Embark au dezvoltat o aplicatie care contine informatii detaliate despre rutele de transport public din orasele americane, iar Apple are nevoie de tehnologia din spatele sau. Cei de la Embark au fost finantati inclusiv de catre BMW in luna noiembrie a anului trecut, in acel moment aplicatia pentru iOS avand jumatate de milion de utilizatori.

Apple Inc. keeps snapping up mapping companies. The latest: Embark Inc., a small Silicon Valley upstart that builds free transit apps to help smartphone users navigate public transportation. We don’t know how much Apple paid for the several-person team it acquired very recently. But we heard from people knowledgeable about the deal that the company plans to directly integrate Embark’s technology into Apple Maps. Embark, founded in 2011, builds apps for mobile devices powered by Android and Apple’s iOS with information about transit systems in about half a dozen U.S. cities such as New York, San Francisco and Chicago.

  Desi deocamdata Apple Maps este inutila in ceea ce priveste oferirea de informatii despre tranportul public din Romania, poate peste 10 ani sistemul ne va putea spune cand pleaca/ajung trenurile si cine mai stie ce.

 • rundown

  avem vreo aplicatie in appstore care ne spune clar cand pleaca/ajung trenurile? in afara de mersul trenurilor care este de-a dreptul patetica

 • Lich

  10 ani pfff

 • Catalin

  Eu unul n-am găsit nici una care sa fie demna de un smartfone !!! Mai avem mult pana sa ajungem la nivelul infrastructurii din vest, atât la mijloace de transport cât si la integrarea acestora cu platforme de informare centralizate, așa cum se întâmpla in majoritatea țărilor europene. La noi contractele se derulează cu pași mici si scumpi, rezultate inutile si șpăgi de milioane de euro. Nici măcar transportul aerian nu e pe măsura celui din vest, ce sa mai vorbim de terestru si subteran

 • RaduD

  Ar fi “Train and Bus”. Eu am folosit-o anul trecut la Bruxelles.

 • Dani L.

  Pt Romania si nu numai, eu am gasit ceva care se numeste DB Navigator. Apartine nemtilor de la Deutsche Bahn. Puteti sa incercati!
  Nu stiu insa cat sunt de reale orele si toate celelalte …

 • Uneek

  Incercati OBB, aplicatia companiei Austriece. Va ofera informatiile de care aveti nevoie.

 • sss

  pentru romania deschizi safari si tastezi http://www.infofer.ro
  pentru tarile civilizare exista DB Navigator, dupa cum zicea @Dani L apartine celor de la DB.