Chip-ul A7 din iPhone 5S ar fi cu pana la 31% mai rapid decat chip-ul A6 din iPhone 5, iPhone 5S ar putea include un senzor pentru detectarea miscarilor

  Pe 10 septembrie urmeaza sa vedem pentru prima oara iPhone 5S in cadrul unei conferinte Apple, insa pana atunci aflam cateva detalii noi, de la un jurnalist al Fox News, in legatura cu viitorul terminal. Se pare ca Apple ar intentiona sa faca o tranzitie la chip-uri pe fabricate pe arhitectura de 64 biti, prototipuri ale iPhone 5S fiind testate cu asemenea chip-uri. Deocamdata nu se stie daca viitorul chip A7 va include un procesor cu aceasta arhitectura, insa el ar urma sa fie cu pana la 31% mai rapid decat chip-ul A6 din iPhone 5 sau iPad 4.

  Implementarea de chip-uri fabricate pe arhitectura de 64 de biti ar duce la o crestere substantiala a performantelor, toate animatiiledin iOS, elementele grafice si efectele de transparenta ruland mult mai fluid pe iDevice-uri. Se zvoneste de cateva luni de zile ca Apple intentioneaza sa faca trecerea la procesoare de 64 de biti, iar daca anul acesta nu le vom vedea in terminale, atunci exista sanse foarte mari ca anul viitor ele sa fie implementate. Se pare ca Apple intentioneaza sa utilizeze orice tehnologii poate pentru a creste performantele iDevice-urilor, deci ne asteapta multe lucruri interesante.

  Separat de aceasta tranzitie catre arhitectura de 64 de biti, cei de la Apple ar urma sa implementeze in iPhone 5S si un senzor capabil sa detecteze miscarile, el avand legatura cu camera terminalului. Folosind acest senzor de detectare a miscarilor si un software elaborat, Apple ne-ar putea permite sa inregistram clipuri video cu pana la 120 de FPS, insa poate va imbunatati inclusiv stabilizatorul de imagine sau capacitatea de a inregistra imagini cu obiecte aflate in miscare.

  Combinand totul cu un cititor de amprente, se pare ca Apple pregateste o schimbare importanta pentru iPhone 5S, acum ramane sa vedem ce se va dovedi a fi adevarat.