Prima Pagina A6 Chip-ul A7 din iPhone 5S ar fi cu pana la 31% mai...

Chip-ul A7 din iPhone 5S ar fi cu pana la 31% mai rapid decat chip-ul A6 din iPhone 5, iPhone 5S ar putea include un senzor pentru detectarea miscarilor

  Pe 10 septembrie urmeaza sa vedem pentru prima oara iPhone 5S in cadrul unei conferinte Apple, insa pana atunci aflam cateva detalii noi, de la un jurnalist al Fox News, in legatura cu viitorul terminal. Se pare ca Apple ar intentiona sa faca o tranzitie la chip-uri pe fabricate pe arhitectura de 64 biti, prototipuri ale iPhone 5S fiind testate cu asemenea chip-uri. Deocamdata nu se stie daca viitorul chip A7 va include un procesor cu aceasta arhitectura, insa el ar urma sa fie cu pana la 31% mai rapid decat chip-ul A6 din iPhone 5 sau iPad 4.

  Implementarea de chip-uri fabricate pe arhitectura de 64 de biti ar duce la o crestere substantiala a performantelor, toate animatiiledin iOS, elementele grafice si efectele de transparenta ruland mult mai fluid pe iDevice-uri. Se zvoneste de cateva luni de zile ca Apple intentioneaza sa faca trecerea la procesoare de 64 de biti, iar daca anul acesta nu le vom vedea in terminale, atunci exista sanse foarte mari ca anul viitor ele sa fie implementate. Se pare ca Apple intentioneaza sa utilizeze orice tehnologii poate pentru a creste performantele iDevice-urilor, deci ne asteapta multe lucruri interesante.

  Separat de aceasta tranzitie catre arhitectura de 64 de biti, cei de la Apple ar urma sa implementeze in iPhone 5S si un senzor capabil sa detecteze miscarile, el avand legatura cu camera terminalului. Folosind acest senzor de detectare a miscarilor si un software elaborat, Apple ne-ar putea permite sa inregistram clipuri video cu pana la 120 de FPS, insa poate va imbunatati inclusiv stabilizatorul de imagine sau capacitatea de a inregistra imagini cu obiecte aflate in miscare.

  Combinand totul cu un cititor de amprente, se pare ca Apple pregateste o schimbare importanta pentru iPhone 5S, acum ramane sa vedem ce se va dovedi a fi adevarat.

 • Andrei

  De baterie nu se aude nimic? nu pot face ceva cu asta ?

 • viorel

  Abia astept sa imi cumpar viitorul iPhone.

 • Sunny2012

  Abia astept luna septembrie. Ultimul, iphone 4 l-am cumparat in Dec 2010. Anul acesta am trecut pt prima data pe Android, Nexus 4 iar acum Galaxy S4. Pot sa zic ca nu imi mai trebuie. Il mai tin pana iese iphone 5s. Tel cu sistem Android se misca foarte foarte greu in comparatie cu ios. Oricum 6 luni cu Android imi ajunge.

 • Sunny2012

  Vroiam sa spun ca 6 luni de zile cu Android imi ajung.

 • viorel

  Eu mi-am vandut 4s-ul si pana imi cumpar urmatorul iPhone, merg pe un Nokia 6310i din 2003. O adevarata caramida cu taste :))

 • Sunny2012

  La prezentarea ios 7 ,pe un slide parca era scris 60fps daca nu ma insel. Oare camera de 8 MP de pe iphone 5s va fi capabila de o filmare 1080p cu 60fps. Pana acum doar LG G2 este capabil de filmare la acest nivel. Imi este greu sa cred ca Apple va lansa al 3-lea terminal cu camera de 8 MP dupa 4S si iphone 5. Sper ca va fi de 12 MP totusi.

 • asdasd

  @Sunny2012 ………4S are camera de 5 MP nu de 8MP

 • Mario

  Sunny, eu cred că nu ai avut nici iPhone nici android, doar visezi la unul dintre ele, îți trebuie cel puțin trei iPhone 5 să se miște ca s4

 • foxilla

  better, faster, stromger !!!!!
  healthy, apple…

 • muwrc

  @Asdasd ti-as da like daca as avea buton ! … Vinde iPhonul si cumpara-ti 3310 …bine ca stii sa faci observartii , dar pe viitor te rog , fa-le argumentate …

 • Dragosh

  @Asdasd: camera de pe 4S este de 8 mp.

 • Sag

  4S are 8MP, nu înțeleg de ce comentezi de-a-n pixu..
  Ca se mișca mai repede s4 e probabil, dar mai fluid in miscari ca iPhone-ul nu e

 • Sunny2012

  Se zvoneste ca ar mai fi o culoare a carcasei. Ceva de genu gun metal. Au aparut chiar si 2 poze pe net.

 • razvan

  Pe mine nu ma surprinde cu nimic acest iphopne 5s voi trece cu siguranta la un htc one , mi se pare telefonul momentului.

 • Răzvan

  @sag e fluid iPhone ul ca nu e asa încărcat ca un android, sa vezi dupa ce apare IOS 7 ce “fluid” o sa fie..deja e plin de buguri si crashuri iar faza ca e beta nu mai tine..:)@razvan..într-adevăr htc one e peste toate tel momentan si se misca impecabil..:)..sa vedem 5s ul ..

 • ovi06

  @Razvan.Am avut eu paralel cu iphone 5 un Htc One.Ma gandeam sa-l tin Htc-ul dar dupa o sapt de folosire dinafara de sunet si camera care erau net superioare,calitatea ecranului m-a dezamagit in special(+de nou avea un pixel mort) in plus era cam mare si greu…

 • Gogu

  Nu cred ca or sa treaca la procesoare pe 64b. Ca sa aiba efect schimbarea ar trebui rescris tot codul iOS-ului, altfel nu se vede avantajul arhitecturii pe 64. La fel trebuie facut si cu aplicatiile.
  Se pare ca pana acum nu a circulat mai nimic despre vreun iOS pe 64b.
  Amintiti-va de povestea cu primele CPU-uri pentru PC-uri, la care nu se vedea practic nicio diferenta fata de alea vechi.