Prima Pagina aplicatii Iata cum a luat nastere aplicatia Keynote multumita lui Steve Jobs

Iata cum a luat nastere aplicatia Keynote multumita lui Steve Jobs

  Keynote este aplicatia extraordinara prin intermediul careia cei de la Apple reusesc sa faca prezentari atat de grozave si admirate inclusiv de catre competitorii companiei din Cupertino. Daca va intrebati cum a luat nastere aceasta aplicatie a celor de la Apple, ei bine Steve Jobs a stat la baza crearii sale. Dupa revenirea la conducerea Apple, in anul 1998, Steve Jobs a fost chemat sa tina o conferinta in cadrul Macworld, iar el dorea ca prezentarea sa sa fie facuta in stilul in care Xerox isi tinea prezentarile.

By early 2001 Steve had a working alpha version of what later became Keynote 1.0 and it was used to present the iPod to the world. Keynote was fully designed organically by Apple from the ground up and it was designed to meet Steve’s exact requirements. Keynote was not originally designed to be a public software release, but the team built something so magical and so complete, Steve was convinced he would release the software to compete with PowerPoint. He particularly loved the dramatic motion effect to impart the Kinesthetic environment he was trying to achieve.

  Avand la indemana doar Microsoft Powerpoint, un tool stricat care nu-i oferea exact ceea ce dorea, Steve Jobs si-a pus angajatii sa creeze o aplicatie perfecta pentru prezentari, inspiratia venindu-i de la Xerox. Desi au trecut mai bine de 3 ani de zile pana in momentul in care Steve Jobs a putut utiliza o versiune alpha a aplicatiei Keynote, prezentarea iPod-ului avea sa marcheze prima utilizare a sa. Aplicatia a fost construita de la zero de catre Apple in baza specificatiilor stricte ale lui Steve Jobs, insa Keynote nu a fost gandita initial ca o aplicatie destinata publicului larg.

  In ciuda ideilor initiale, aplicatia dezvoltata de catre angajatii Apple l-a fascinat pe Steve Jobs, asa ca acesta s-a hotarat sa o ofere publicului larg, asa ca acum oricine poate face prezentari la fel de grozave fara prea mult efort. Aplicatia Keynote este deocamdata disponibila pentru un pret destul de consistent in App Store, dar urmeaza sa fie oferita gratuit de indata ce iOS 7 va fi lansat oficial.

Pretul initial:
Nume:
Keynote

8.99

s

Developer: iTunes S.a.r.l.
Universala
Categoria: Productivity


Descriere: Keynote is the most powerful presentation app ever designed for a mobile device. Built from the ground up for iPad, iPhone, and iPod touch, it makes creating a world-class presentation complete with animated charts and transitions as simple as touching …


Dimensiunea aplicatiei este: 304.0 Mb


 • Rares

  Ce tare ai fost acolo: “un tool stricat”

 • iPhone

  Foarte adevarat, am facut prezentari exceptionale cu ajutorul Keynote.. Imi place mult aplicatia asta.

  Inlocuitorul perfect pt Microsoft Word este Pages creat tot de catre Apple

 • Deleteplz

  @iPhone 🙂 sunt utilizator nou de OS X si cam dau cu stangu’ in dreptu’. Pages este echivalentul MS Word?

 • Alecs

  Va fi oferita gratuit? Serios? Surse sigure spun asta>

 • Alexis

  @Deleteplz. Un succint review:

  1. Pentru o simpla redactare de text ‘pages’ este echivalentul lui ‘ms word’, dar care poate fi inlocuit tot la fel de simplu de ‘open office’.
  Daca doresti cu adevarat un editor de texte este ‘ms word’ si pe partea de design pachetul ‘adobe’.
  Si nu uita ca sistemul OSX este minoritar oriunde in lume, iar compatibilitatea cu alte sisteme de operare este deficitara.
  ex: incearca sa lucrezi cu mediul tabelar din excel in word versus numbers in pages si apoi schimba-le extensia din .docx in .pages si invers!!!

  2. ‘numbers’ este o jucarie cu design atragator si minimalist, dar care pana acuma nu a reusit sa fie peste performantele aduse de ‘excel’.

  3. ‘keynote’ ar fi cam singurul care iese din tipar. Da, este mai generos in efecte fata de ‘powerpoint’ pana la un punct. Dar sa nu crezi ca doar in ‘keynote’ se fac toate smecheriile prezentate de catre Apple, ci impreuna cu ‘motion’….
  Pentru o prezentare cu adevarat profesionala exista Adobe. Cu ‘keynote’ si ‘powerpoint’ te scarpini cu mana dreapta in partea stanga.

  4. si in fine, ‘outlook’ este cel mai specializat mediu business de transmis si gestiune email-uri, evenimente… . Ca sa-l inlocuiesti trebuie lucrat cu: Mail + Contacts + Calendar + Reminders.

  Concluzie: Foloseste tot ce tine ecosistemul Apple si mai ales iCloud ca sa simti toate beneficiile OSX.

 • Deleteplz

  @Alexis Merci frumos!

 • Robert

  Suita office de la Apple este una foarte buna, insa nu la fel de buna ca dea de la Microsoft.

  Am incercat sa lucrez pe mac cu office de la microsoft…din pacate fara rezultat. Am fost nevoit sa instalez windows pe mac doar pentru “work stuff”.

  Cel mai dezamagit sunt de Outlook for Mac…pur si simplu anumite atasamente primite de pe un Outlook de windows nu sunt vizibile si este nevoie de un 3rd party soft ca sa poti sa deschizi acele atasamente.

  Din punctul meu de vedere al unui utilizator de Mac…inca simt nevoia de un windows instalat. Mac OS fiind extrem de interesant si fluid…insa nu pentru munca care necesita pachet office. Singurii care se pot bucura de OS X si munca in acelasi timp, fiind cei care lucreaza in celebrele editari foto-video…sunt curios totusi ce client de mail folosesc cei din aceasta categorie.