Slumdog Millionaire a fost filmat cu o camera echipata cu un Mac Mini

  Slumdog Millionaire, sau Vagabondul Milionar, este un film lansat in anul 2008 si facut extrem de popular in baza povestii pe care o “spunea”. Ceea ce multi nu stiu insa are legatura cu efortul de filmare, una dintre camerele utilizate pentru filmari avand la baza un Mac Mini. In imaginea de mai sus vedeti Black Betty 2K, o camera performanta care ruleaza cu ajutorul unui Mac Mini si se bazeaza pe un touchscreen pentru control. Mac Mini-ul celor de la Apple nu ruleaza OS X in aceasta camera, ci o versiune a Windows prin BootCamp si asta deoarece software-ul utilizat pentru filmare nu exista intr-o versiune pentru OS X.

The Black Betty company has just hit the scene with a cinema camera that pulls an astounding trick — it’s got a freaking desktop computer jammed into the body. Camera-wise, there’s a 2/3-inch 2K sensor with a 16mm lens mount developed by Silicon Imaging and used in films like Slumdog Millionaire. That’ll capture 2K or 1080p, 160-500 ISO footage at up to 30fps (or more for lower resolutions), and bring 11 stops of dynamic range via CineForm compressed RAW files. The feature that made us triple-take, though, is the built-in Apple Mac Mini with a 2.5-inch SSD for recording, letting you edit and even upload in-camera.

  Utilizarea unui Mac Mini pentru inregistrarea si salvarea materialului video filmat a fost facuta deoarece produsul celor de la Apple consuma putina energie, intregul setup necesitand doar 40W pentru a functiona. Deocamdata Black Betty 2K nu poate fi cumparata, insa cei interesati o pot inchiria si pana in prezent destule pelicule au fost filmate cu ajutorul sau si al Mac Mini-ului ascuns in interior.

5 COMENTARII

  1. SI fix din acest motiv MacOS are cota de piata pe care o are…poti sa faci orice vrei pe un Mac, DACA ii pui Windows…Ironic zic.

  2. Senzorul de imagine folosit in aceasta camera este ca cele ce au filmat Slumdog Millionaire, nu camera!! La această cameră s-a început sa se lucreze in 2011, tare ma indoiesc ca a putut filma ceva aparut in 2008!!!

  3. […] Slumdog Millionaire a fost filmat cu o camera echipata cu un Mac Mini Slumdog Millionaire, sau Vagabondul Milionar, este un film lansat in anul 2008 si facut extrem de popular in baza povestii pe care o “spunea”. Ceea ce multi nu stiu insa are legatura cu efortul de filmare, una dintre camerele utilizate pentru filmari … Read more on iDevice […]