Rata de utilizare a iDevice-urilor pentru navigare pe internet atinge cea mai mica valoare inregistrata vreodata

  Apple s-a laudat de multe ori in cadrul conferintelor sale ca detine o cota de piata impreisonanta in ceea ce priveste rata de navigare pe web folosind iDevice-uri, insa in perioada verii ea a scazut simtitor. Desi era de asteptat ca acest lucru sa se intample, avand in vedere ca lumea placa in vacante, uita de terminale, etc, Android-ul pare sa fi preluat cea mai mare parte a procentelor pierdute de catre Apple. Fara iDevice-uri noi de aproape un an de zile, Apple a pierdut o buna parte din cotele de piata detinute pe mai multe segmente, iar acum pierde si in ceea ce priveste rata de utilizare a iDevice-urilor.

According to survey results released Sunday, iOS’ share of Web usage hit an all-time low of 54.9% in August, down 11 percentage points (16.7%) from the 65.9% it held in August 2012.

Android, meanwhile, surged to 28.1% from 21% last year, up 7.2 points (34.3%).

  In contrast cu pierderea suferita de catre Apple, Android-ul a inregistrat cea mai mare valoare a cotei de piata detinute pe acest segment, semn ca lucrurile incep sa mearga din ce in ce mai bine pentru producatorii de terminale Android. Problema in momentul de fata, pentru ei, este ca Apple urmeaza sa lanseze noi iPhone-uri si noi tablete, acest lucru urmand a genera o crestere substantiala, pentru Apple, pe toate planurile.