iPhone 5S si iPhone 5C contin deja versiunea finala a iOS 7

  Am vazut zilele acestea multiple intrebari legate de iOS 7 si posibila data de lansare a noii versiuni a sistemului de operare pentru iDevice-uri. De la bun inceput vreau sa lamuresc un lucru, mai exact pe 10 septembrie Apple va prezenta din nou iOS 7 in cadrul conferintei sale si va lansa, cel mai probabil, versiunea GM a sistemului de operare, dezvoltatorii putand sa instaleze aceasta versiune a sistemului de operare pentru a o testa. Avand in vedere ca pe 10 va fi o prezentare si se va lansa o versiune GM dedicata dezvoltatorilor, versiunea finala a iOS 7 va fi lansata pana pe 20 septembrie si nu pe 10, asa cum credeau unii.

  Bun, acum sa revenim la subiectul articolului, iPhone5S/iPhone 5C si iOS 7. Dupa cum bine stiti deja, au trecut cateva saptamani bune de la lansarea ultimei versiuni beta a iOS 7 si cea mai recenta dintre ele continea doar bug fix-uri si nimic mai mult. Daca va intrebati de ce avem aceasta situatie, ei bine raspunsul este simplu, deoarece Apple a instalat deja versiunea finala a iOS 7 pe iPhone-urile care urmeaza sa fie vandute pe piata. Apple are nevoie de aceste iPhone-uri pregatite pentru vanzare si cu iOS instalat, asa ca modificari in iOS 7 nu vom vedea decat dupa lansarea oficiala a noilor terminale.

  Versiunea GM are rolul de a le oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a isi testa aplicatiile pe versiunea finala a iOS 7 si de a le actualiza inaintea lansarii oficiale a sistemului de operare, ei raportand diverse buguri la Apple, compania rezolvandu-le in update-uri succesive ale sistemului de operare. In concluzie, versiunea finala a iOS 7 exista deja, partenerii Apple o testeaza si in curand noi vom putea face acelasi lucru.

20 COMENTARII

  1. Si eu astept iOS 7. Mi se pare cel mai elegant “sistem de operare” din istoria smartphone 🙂 numai ca zilele trecute am umblat prin itunes si am dat restore la iphone. Acum am iOS 6.1.3 si nu mai pot face update la iOS 7 caci imi da o eroare 3194 …daca ma poate ajuta cineva 😉 thx

  2. O scurta intrebare. Daca am iOS 7 ultima versiune de beta, fara cont de dezvoltator, o sa pot instala via OTA versiunea finala? Adica o sa vad update-ul respectiv ? Sau va trebui sa pun manual 6.1.3 si apoi fac update la iOS 7 ??? Multumesc!

  3. ok Zaone am înțeles ( am crezut ca odata ce am deja iOS 7 Beta 6 voi putea sa dau updata la versiunea finala direct fin telefon )

  4. @zaone,sper sa nu fiu prea stresant dar revin la intrebarea pe care am mai pus.o acum 2-3 zile si anume: ios 7 final e deja instalat pe iphonurile pregatite de vanzare dar versiunea gm va fi disponibila pe data de 10 ca dezvoltatorii sa vada daca apar eventuale buguri.Bun,pai si daca apar buguri ce face apple ca versiunea finala e deja instalata? ma rog..

  5. Si eu prefer IOS 6, desi am vrut si eu o schimbare de design dar IOS 7 parca este din desene animate. Intr-adevar au adus chestii noi care sunt ok dar prefer sa iau din Cydia ce imi trebuie.

    Oldies but goldies !! 🙂

  6. @zaone : zvonurile spun ca GM a fost lansat ieri pt operatori si angajati ( pt instruire ). Exista posibilitatea sa vedem un leak , inainte de 10 oare ?