iPhone 5S si iPhone 5C contin deja versiunea finala a iOS 7

20

  Am vazut zilele acestea multiple intrebari legate de iOS 7 si posibila data de lansare a noii versiuni a sistemului de operare pentru iDevice-uri. De la bun inceput vreau sa lamuresc un lucru, mai exact pe 10 septembrie Apple va prezenta din nou iOS 7 in cadrul conferintei sale si va lansa, cel mai probabil, versiunea GM a sistemului de operare, dezvoltatorii putand sa instaleze aceasta versiune a sistemului de operare pentru a o testa. Avand in vedere ca pe 10 va fi o prezentare si se va lansa o versiune GM dedicata dezvoltatorilor, versiunea finala a iOS 7 va fi lansata pana pe 20 septembrie si nu pe 10, asa cum credeau unii.

  Bun, acum sa revenim la subiectul articolului, iPhone5S/iPhone 5C si iOS 7. Dupa cum bine stiti deja, au trecut cateva saptamani bune de la lansarea ultimei versiuni beta a iOS 7 si cea mai recenta dintre ele continea doar bug fix-uri si nimic mai mult. Daca va intrebati de ce avem aceasta situatie, ei bine raspunsul este simplu, deoarece Apple a instalat deja versiunea finala a iOS 7 pe iPhone-urile care urmeaza sa fie vandute pe piata. Apple are nevoie de aceste iPhone-uri pregatite pentru vanzare si cu iOS instalat, asa ca modificari in iOS 7 nu vom vedea decat dupa lansarea oficiala a noilor terminale.

  Versiunea GM are rolul de a le oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a isi testa aplicatiile pe versiunea finala a iOS 7 si de a le actualiza inaintea lansarii oficiale a sistemului de operare, ei raportand diverse buguri la Apple, compania rezolvandu-le in update-uri succesive ale sistemului de operare. In concluzie, versiunea finala a iOS 7 exista deja, partenerii Apple o testeaza si in curand noi vom putea face acelasi lucru.