Apple descrie cititorul de amprente cu NFC al iPhone 5S intr-un brevet de inventie acordat recent in Europa

  Cu doar cateva zile inaintea evenimentului de prezentare al iPhone 5S si iPhone 5C, Oficiul European pentru Brevete de Inventie si Marci a publicat un brevet de inventie inregistrat companiei Apple. Acesta a fost initial acordat Apple in SUA anul trecut si el descrie modalitate de implementarea a unui cititor de amprente si chip NFC intr-un buton Home, dar si in alte componente. Implementarea in butonul Home este importanta aici, deoarece iPhone 5S ar urma sa contina un cititor de amprente in butonul sau, insa exista sanse mari ca si un chip NFC sa fie prezent acolo, cel putin conform acestui brevet.

A touch sensor or fingerprint sensor may have an array of conductive electrodes for gathering sensor data from the front face of an electronic device, an edge of an electronic device, a button in an electronic device, or other portion of an electronic device. A fingerprint sensor or other sensor may also be formed using optical structures such as one or more light sources and receivers. Near field communications circuitry may be included in the electronic device. Circuitry such as filter or switching circuitry may be used to couple both the near field communications circuitry and the sensor circuitry to a common conductive structure. This allows the conductive structure to be shared between sensor functions such as fingerprint or touch sensor functions and near field communications functions. 

Control circuitry within the electronic device may operate the device in multiple modes. When operated in a sensor mode, the sensor circuitry may use the conductive structure to gather fingerprint data or other sensor data. When operated in near field communications mode, the near field communications circuitry can use the conductive structure to transmit and receive capacitively coupled or inductively coupled near field communications signals.

  Daca inca nu v-ati convins de faptul ca acest brevet ar putea descrie exact modalitatea de implementare a unui cititor de amprente in iPhone 5S, atunci va mai spun si ca in el este prezentata o metoda de implementare care presupune atasarea unui inel metalic in jurul butonului. Zilele trecute v-am prezentat cateva imagini in care vedeam ceea ce pare a fi ambalajul terminalului iPhone 5S, iar in iPhone-ul de pe cutie vedeam un buton Home incercuit de un inel metalic, implementarea potrivindu-se cu tot ceea ce descrie Apple in brevetul sau de inventie.

a

  Practic acest brevet de inventie este prima dovada care acorda credibilitate design-ului iPhone-ului prezent in imaginea de mai sus si marea surpriza ar putea fi implementarea tehnologiei NFC in iPhone 5S. Desi Apple a afirmat in repetate randuri ca nu intentioneaza sa implementeze NFC in terminalele sale, poate cu iPhone 5S va face primul pas spre oferitea acestei tehnologii si a posibilitatii de a transfera fisiere sau de a face plati prin intermedul NFC. Desigur ca totul se bazeaza acum pe brevete de inventie si imagini neconfirmate, insa marti vom afla toate detaliile.

11 COMENTARII

  1. Julian din curiozitate te intreb la ce o sa-ti foloseasca asa de mult NFC in Romania? :p
    Legat de cititorul de amprente , nu stiu ce sa spun , dar nu mi se pare cine stie ce , ba chiar mai mult am o mica banuiala ca o sa dea putina bataie de cap , cel putin unor utilizatori…….
    Eu unu sper sa existe o optiune sau ceva de genu asta care sa ne permita sa activam sau sa dezactivam acest cititor , pentru ca eu dau idevice-urile mele la multe persoane de la munca…..citeam pe aici pe undeva ca acest cititor v-a permite accesul utilizatorilor la setari,aplicatii,etc. in functie de ce amprente citeste…..si e penibil sa stau mereu sa “setez” gradul de acces al fiecarui utilizator , mai sles ca sunt persoane care le intalnesc o data sau de doua ori…….
    Nu o sa fie problema cu idevice-urile care le am momentan dar am de gand sa-mi cumpar un 5S si ma bantuie gandul asta ca o sa am o problema din acest punct de vedere . Exista varianta sa car si 4S-ul sau 4 dupa mine dar nu e genul meu sa stau sa car prea multe “dispozitive” dupa mine :)))))

  2. eu chiar sunt bucuros de cititor pentru ca asa nimeni nu va mai putea sa imi citeasca mesajele sau sa mai umble in telefon fara ca eu sa stiu.In principiu imi convine si de NFC la fel pentru ca daca ing o sa se dezvolte atunci o sa am nevoie si de NFC in romania

  3. Julian in cazu asta inteleg perfect 🙂 si eu unde sunt il pot folosi la multe chestii , dar nu am inteles eu mesajul tau.
    UX de ce sunt asa penibil? Probabil esti unul din acei pusti care “misuna pe net” si nu ai altceva de facut decat sa te iei aiurea de x sau y…….oricum esti amuzant rau :))