Apple descrie cititorul de amprente cu NFC al iPhone 5S intr-un brevet de inventie acordat recent in Europa

11

  Cu doar cateva zile inaintea evenimentului de prezentare al iPhone 5S si iPhone 5C, Oficiul European pentru Brevete de Inventie si Marci a publicat un brevet de inventie inregistrat companiei Apple. Acesta a fost initial acordat Apple in SUA anul trecut si el descrie modalitate de implementarea a unui cititor de amprente si chip NFC intr-un buton Home, dar si in alte componente. Implementarea in butonul Home este importanta aici, deoarece iPhone 5S ar urma sa contina un cititor de amprente in butonul sau, insa exista sanse mari ca si un chip NFC sa fie prezent acolo, cel putin conform acestui brevet.

A touch sensor or fingerprint sensor may have an array of conductive electrodes for gathering sensor data from the front face of an electronic device, an edge of an electronic device, a button in an electronic device, or other portion of an electronic device. A fingerprint sensor or other sensor may also be formed using optical structures such as one or more light sources and receivers. Near field communications circuitry may be included in the electronic device. Circuitry such as filter or switching circuitry may be used to couple both the near field communications circuitry and the sensor circuitry to a common conductive structure. This allows the conductive structure to be shared between sensor functions such as fingerprint or touch sensor functions and near field communications functions. 

Control circuitry within the electronic device may operate the device in multiple modes. When operated in a sensor mode, the sensor circuitry may use the conductive structure to gather fingerprint data or other sensor data. When operated in near field communications mode, the near field communications circuitry can use the conductive structure to transmit and receive capacitively coupled or inductively coupled near field communications signals.

  Daca inca nu v-ati convins de faptul ca acest brevet ar putea descrie exact modalitatea de implementare a unui cititor de amprente in iPhone 5S, atunci va mai spun si ca in el este prezentata o metoda de implementare care presupune atasarea unui inel metalic in jurul butonului. Zilele trecute v-am prezentat cateva imagini in care vedeam ceea ce pare a fi ambalajul terminalului iPhone 5S, iar in iPhone-ul de pe cutie vedeam un buton Home incercuit de un inel metalic, implementarea potrivindu-se cu tot ceea ce descrie Apple in brevetul sau de inventie.

a

  Practic acest brevet de inventie este prima dovada care acorda credibilitate design-ului iPhone-ului prezent in imaginea de mai sus si marea surpriza ar putea fi implementarea tehnologiei NFC in iPhone 5S. Desi Apple a afirmat in repetate randuri ca nu intentioneaza sa implementeze NFC in terminalele sale, poate cu iPhone 5S va face primul pas spre oferitea acestei tehnologii si a posibilitatii de a transfera fisiere sau de a face plati prin intermedul NFC. Desigur ca totul se bazeaza acum pe brevete de inventie si imagini neconfirmate, insa marti vom afla toate detaliile.