Apple detaliaza sistemul de functionare si masurile de securitate din spatele Touch ID si primele probleme de utilizare

  Touch ID este denumirea data de catre Apple sistemului care utilizeaza un cititor de amprente si amprentele noastre pentru a ne debloca terminalele iPhone 5S si a permite efectuarea de descarcari/achizitii din iTunes Store. Avand in vedere temerile tuturor in legatura cu posibilitatea ca imagini ale amprentelor sa ajunga in serverele Apple si mai apoi in cele ale organizatiilor federale guvernamentale, ori in serverele hackerilor, un purtator de cuvant al Apple a clarificat lucrurile. Conform acestuia, iPhone 5S si iOS 7 nu stocheaza imagini ale amprentelor noastre, ci doar informatii despre amprenta, acestea fiind criptate si stocate in interiorul procesorului terminalului iPhone.

Apple’s new iPhone 5S, which comes with a fingerprint scanner, won’t store actual images of users’ fingerprints on the device, a company spokesman confirmed Wednesday, a decision that could ease concerns from privacy hawks. Rather, Apple’s new Touch ID system only stores “fingerprint data,” which remains encrypted within the iPhone’s processor, a company representative said Wednesday. The phone then uses the digital signature to unlock itself or make purchases in Apple’s iTunes, iBooks or App stores. In practice, this means that even if someone cracked an iPhone’s encrypted chip, they likely wouldn’t be able to reverse engineer someone’s fingerprint.

  In baza acestor date si a unei semnaturi asociate lor, iPhone-ul se deblocheaza cand degetul nostru este plasat deasupra cititorului de amprente si ne permite sa efectuam achizitii. Mai mult decat atat, Apple ne cere sa setam si un cod de siguranta ca backup, astfel ca el trebuie introdus daca terminalul a fost resetat sau daca nu a mai fost deblocat de mai bine de 48 de ore. Aceasta masura suplimentara de securitate are rolul de a oferi protectie suplimentara in cazul in care un hot obtine acces la dispozitiv, Apple spunand ca, chiar si in situatia in care chip-ul care stocheaza datele ar fi spart, un hacker nu ar putea reconstrui amprenta utilizatorului.

An Apple spokesman pointed to other security features the company has added to the phone. Apple customers who wish the use Touch ID also have to create a passcode as a backup. Only that passcode (not a finger) can unlock the phone if the phone is rebooted or hasn’t been unlocked for 48 hours. This feature is meant to block hackers from stalling for time as they try to find a way to circumvent the fingerprint scanner.

  Aceste explicatii au menirea de a linisti utilizatorii si de a ii asigura ca datele lor sunt in siguranta in terminale si nu sunt transmise undeva, insa ramane de vazut cati se vor plange din cauza acestui lucru. Separat de securitate, purtatorul de cuvant al Apple a afirmat ca acest cititor de amprente nu este perfect si ca ar putea exista probleme de utilizare, iar cei care au testat deja terminalul afirma ca degetele umede sau uleioase nu sunt chiar atat de usor recunoscute, un lucru perfect normal. Daca ati trecut pana acum printr-un proces de amprentare digitala, atunci stiti ca orice deget uleios nu poate fi recunoscut usor, deci aveti grija sa va stergeti degetul amprentat inainte de utilizare.