Prima Pagina Apple Apple detaliaza sistemul de functionare si masurile de securitate din spatele Touch...

Apple detaliaza sistemul de functionare si masurile de securitate din spatele Touch ID si primele probleme de utilizare

  Touch ID este denumirea data de catre Apple sistemului care utilizeaza un cititor de amprente si amprentele noastre pentru a ne debloca terminalele iPhone 5S si a permite efectuarea de descarcari/achizitii din iTunes Store. Avand in vedere temerile tuturor in legatura cu posibilitatea ca imagini ale amprentelor sa ajunga in serverele Apple si mai apoi in cele ale organizatiilor federale guvernamentale, ori in serverele hackerilor, un purtator de cuvant al Apple a clarificat lucrurile. Conform acestuia, iPhone 5S si iOS 7 nu stocheaza imagini ale amprentelor noastre, ci doar informatii despre amprenta, acestea fiind criptate si stocate in interiorul procesorului terminalului iPhone.

Apple’s new iPhone 5S, which comes with a fingerprint scanner, won’t store actual images of users’ fingerprints on the device, a company spokesman confirmed Wednesday, a decision that could ease concerns from privacy hawks. Rather, Apple’s new Touch ID system only stores “fingerprint data,” which remains encrypted within the iPhone’s processor, a company representative said Wednesday. The phone then uses the digital signature to unlock itself or make purchases in Apple’s iTunes, iBooks or App stores. In practice, this means that even if someone cracked an iPhone’s encrypted chip, they likely wouldn’t be able to reverse engineer someone’s fingerprint.

  In baza acestor date si a unei semnaturi asociate lor, iPhone-ul se deblocheaza cand degetul nostru este plasat deasupra cititorului de amprente si ne permite sa efectuam achizitii. Mai mult decat atat, Apple ne cere sa setam si un cod de siguranta ca backup, astfel ca el trebuie introdus daca terminalul a fost resetat sau daca nu a mai fost deblocat de mai bine de 48 de ore. Aceasta masura suplimentara de securitate are rolul de a oferi protectie suplimentara in cazul in care un hot obtine acces la dispozitiv, Apple spunand ca, chiar si in situatia in care chip-ul care stocheaza datele ar fi spart, un hacker nu ar putea reconstrui amprenta utilizatorului.

An Apple spokesman pointed to other security features the company has added to the phone. Apple customers who wish the use Touch ID also have to create a passcode as a backup. Only that passcode (not a finger) can unlock the phone if the phone is rebooted or hasn’t been unlocked for 48 hours. This feature is meant to block hackers from stalling for time as they try to find a way to circumvent the fingerprint scanner.

  Aceste explicatii au menirea de a linisti utilizatorii si de a ii asigura ca datele lor sunt in siguranta in terminale si nu sunt transmise undeva, insa ramane de vazut cati se vor plange din cauza acestui lucru. Separat de securitate, purtatorul de cuvant al Apple a afirmat ca acest cititor de amprente nu este perfect si ca ar putea exista probleme de utilizare, iar cei care au testat deja terminalul afirma ca degetele umede sau uleioase nu sunt chiar atat de usor recunoscute, un lucru perfect normal. Daca ati trecut pana acum printr-un proces de amprentare digitala, atunci stiti ca orice deget uleios nu poate fi recunoscut usor, deci aveti grija sa va stergeti degetul amprentat inainte de utilizare.

 • Romeo Mihociu

  Si daca pur si simplu, ma ard la deget, cum mai deblochez telefonul?

 • Sergiu Vlad

  Te inregistrezi cu doua amprente, cate una pt fiecare mana 🙂 probabil se poate debloca telefonul si pe baza de cod de siguranta in caz ca nu va recunoaste amprenta.

 • Cristi

  Amprentezi mai multe degete…..gugu

 • Theo

  @Romeo Amprentele de la degete sunt toate identice, daca te arzi la un deget mai ai 9 de rezerva cu care sa deblochezi telefonul 🙂

 • melody1

  @Theo – din ce filme ai scos-o si pe asta???????
  cum sa fie identice amprentele de pe degete????

 • MacRum

  @Theo: Mai bine taceai ! Ai spus o mega idiotenie

 • AKK

  @Theo, e valabil si pentru degetele de la picioare, sau cum e exact? Explica-ne, te rog.

 • NicKel

  Pentru paranoici vor aparea destul de curand stickere anti-Touch ID: desigilezi 5S-ul, aplici sticker-ul pe senzor si te bucuri de noua achizitie (fara sa te temi ca-ti “predai amprenta”) 🙂 It just works!

 • Patreze

  Pentru cei care cred ca Apple a scos un produs revolutionar ( sunt posesor de iphone ):
  Sa ne bucuram ca avem cel mai avansat sistem de securitate ? I don’t think so 🙁
  Cititorul de amprenta se foloseste de 10 ani 🙁
  Este cea mai buna metoda de a colecta informatii despre persoanele care folosesc Iphone.
  Daca acum se stia ce iti place ( facebook) , acum ” ei ” stiu si cine foloseste acel iphone. O miscare foarte inteligenta, sa recunoastem.
  Odata introdusa amprenta ” the end ” , poti sa folosesti ce iphone vrei . Cand ei vor sa stie ce faci in acel moment , vor afla cu siguranta. In baza amprentei te pot localiza cu foarte mare precizie oriunde pe aceasta planeta, indiferent cine utilizeaza acel iphone. Repet , este cea mai buna metoda de a colecta date personale. Citat din prezentarea iphone ” amprentele vor remane in procesor”…… , VRAJEALA. Va garantez ca indiferent daca se va activa sau nu optiunea de deblocare pe baza de amprenta, toti cei care vor pune mana pe un iphone care are incorporat un cititor de amprenta vor intra intr-o baza de date administrata de o entitate ” HI Level “.
  Pana la urma care este marea inovatie…….?
  Un cod de blocare al terminalului era suficient.
  Consumatorii se asteptau la cu totul altceva de la iphone 5s.
  Un procesor cu performante mai bune era normal , deoarece concurenta era deja cu un pas inaintea lor.
  “Slow motion” , aiurea….. sunt aplicatii cu zecile.
  Altceva nou…. I don’t think so !!!!!
  Totul se invarte in jurul cititorului de amprenta, pentru ca asta s-a dorit……!!!!!
  Nu sunt carcoras dar veti vedea in viitorul apropiat ca urmatoarea inovatie a celor de la Apple va fi cititorul de retina, deoarece se va constata ca amprenta nu este foarte sigura.
  Si asa avem in casa smartTV cu webcam, cititor de amprenta pe tel. , si lista poate continua .
  Va pup si ne auzim la urmatoarea intergalactica inovatie a celor de la Apple .
  Zaone, sper ca nu este nicio problema in a publica aceasta opinie ?

 • Patreze

  Pentru Romeo Mihociu:
  Il poti debloca cu nasul 🙂
  Ce mama deak….. , mah tu habar nu ai despre ce vb.
  Prietene ai cod de deblocare format din CIFRE, daca te arzi in cret….. Scuze , am vrut sa spun la deget 🙂

 • remus

  :)) faza cu amprentele identice a fost foarte taree:)))=)))=)))

 • Romeo Mihociu

  @patreze: era o intrebare a carui raspuns il stiam sau nu. Oricum tu nu o sa sti niciodata acest lucru.
  E parerea si alegerea fiecaruia sa aleaga ce tine in buzunar.
  Inovatie sau nu, eu sunt curios cate iPhone-uri 5S se vor vinde.
  Ai dreptate ca “e sigura” treaba cu amprentarea, dar hai sa fim seriosi, ca langa restul, care le-ai enumerat tu, e singura mai “pe fata”.

 • Red

  Tot citeam commurile despre amprente si etc. Lumea de cand a auzit ca suntem spionati a dat aceasta stire intr-o paranoia dusa la extrem gen nsa , amprentare, sunt urmarit, intoarce webul , s.a.m.d , chestie care nu te afecteaza direct doar in cazul in care vrei sa plantezi cateva bombe pe la pentagon asta doar daca esti urmarit cu adevarat , spionatul si localizarea noastra si alte chestii de genul sunt doar ipoteze , nu stim exact ce si cum si chiar daca suntem si ne mai si amprenteaza ce poate sa ne faca , personal mie daca doresc ei sa imi duca amprenta la pisare , app despre 5s nu i cine stie ce fata de 5 , ma rog un procesor mai bun o baterie si un buton finger-print sa zicem :” mda revolutionar…da nu prea” si de 5 c pff jalnic iphone 5 de plastic care costa cat un iphone 5 , sincer ma asteptam la un pret mult mai mic , adevarat ca si la caracteristici mai mic gen un iphone 4 -4s de plastic care sa valoreze undeva la 12-13 mil accesibil pentru o gama larga de clienti exact ca si la samsung ..da ma rog Apple .Inc