Prima Pagina Apple iPhone 5S vs concurenta in batalia pixelilor

iPhone 5S vs concurenta in batalia pixelilor

  In cadrul evenimentului de prezentare a iPhone 5S, compania Apple a afirmat ca iPhone 5S este capabil sa captureze imagini cu pixeli ce au o marime de 1.5 microni, Phil Schiller sustinand ca aceasta dimensiune este mai mare decat ce a a pixelilor capturati de catre majoritatea camerelor din smartphone-urile prezente pe piata. Phil Schiller are partial dreptate, iar daca va uitati la tabelul de mai sus, veti observa ca smartphone-urile lansate anul acesta ofera aproximativ aceeasi marime pentru pixelii capturati folosind camerele, exceptie facand Nokia Lumia 1020 si Samsung Galaxy S4.

  Apple spune ca acesti pixeli mai mar permit inregistrarea de poze mai bune in conditii de luminozitate scazuta, camera putand captura mai multa lumina, insa diferentele fata de iPhone 5 nu vor fi extraordinare. HTC One este capabil sa captureze pixeli care au o marime de 2 microni si camera sa nu este chiar atat de grozava, in unele teste ea inregistrand poze care au o calitate mai slaba chiar si decat cea a iPhone 5. Practic Apple incearca sa prezinte lumii intregi o modificare importanta pentru camera, insa ea s-ar putea dovedi a fi doar o frumoasa poveste de marketing.

 • George

  @Zaone, OFF TOPIC

  In legatura cu conectivitatea LTE, ai idee daca cele cumparate din US sunt compatibile cu europa? Vad ca noile chipuri contin mult mai multe frecvente iar cel din US include majoritatea celor din Europa, mai putin una care din cate stiu nu e folosita de nimeni.

  apple.com/iphone/lte

 • Razvan

  Doar marketing la apple anu asta ….. In rest nimic ūüôĀ

 • @George: Am scris un articol in care am explicat foarte clar ce va fi compatibil cu Romania.

 • djcata

  marketing pur … nu e suficienta doar marimea pixelilor ci si dimensiunea senzorului care la nokia si xperia e mai mare decat la restul