iPhone 5S si iPhone 5C – preturile din Romania vs preturile din Europa

  De ani de zile exista nenumarate discutii in legatura cu discrepantele dintre preturile europene si cele americane pentru aplicatii sau produse ale companiei Apple, iar ele au devenit si mai intense dupa prezentarea iPhone 5S si iPhone 5C. Extrem de multa lume a afirmat ca iPhone 5C este un terminal scump, iar la o scimpla comparatie dintre pretul american si cel european al dispozitivului, vedem cat de marte este diferenta si cat de mult platim noi pentru produse, chiar daca ar trebui sa existe o oarecare egalitate intre europeni si americani.

  Mai jos veti vedea comparatia intre preturi, insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca preturilor pentru terminalele vandute decodate li se adauga o taxa de 9%, aceasta fiind aplicata in majoritatea statelor americane. In afara preturilor in dolari si euro, cel de-al treilea pret este in RON si reprezinta o conversie dolar – RON.

  • iPhone 5C 16 GB – 598$ – 599€ – 2014 RON;
  • iPhone 5C 32 GB – 707$ – 699€ – 2381 RON;
  • iPhone 5S 16 GB – 707$ – 699€ – 2381 RON;
  • iPhone 5S 32 GB – 816$ – 799€ – 2748 RON;
  • iPhone 5S 64 GB – 925$ – 899€ – 3115 RON.

  Ieri va spuneam ca primele terminale iPhone 5C si iPhone 5S au inceput sa fie listate de un magazin online, iar diferenta de pret dintre SUA si Romania este de 1000 RON in cazul iPhone 5C si de 1100 RON in cazul iPhone 5S. Desigur ca nu puteti achizitiona un bilet dus-intors pana in SUA pentru a cumpara terimnalul, insa diferenta de pret este atat de mare incat Apple trebuie blamata pentru ceea ce face, deoarece puteti observa cu usurinta ca americanii fac o paritate aproape egala pentru euro si dolar, preturile din Europa fiind mult mai mari decat cele din SUA.

  Apple a invocat taxele mari din UE pentru aceste preturi, eu spun ca undeva compania incearca sa mulga europenii de bani pentru a pastra preturile mici in SUA si alte tari de pe glob, iar aceasta practica nu va putea fi sustinuta la nesfarsit.

27 COMENTARII

  1. Pe Okazii vor fi niste preturi mult mai rezonabile dupa ce o sa treaca perioada aia de balamuc de vreo 1-3 luni in care toti il cauta.

  2. Pai si atunci ce putem face ? Sa nu le mai achizitionam si gata, e pur si simplu bataie de joc ceea ce se intampla. Cu 3500 de lei iti poti lua multe alte gadget-uri mai mult folositoare ca un iphone.

  3. Ai dreptate! (din păcate) ! Oricum pânâ se va reglementa această situație noi europenii vom mai avea de suferit(cred că cel puțin 2-3ani) iar, în cazul țării noastre va fi ceva mai mult (3-4 ani). Ce putem face? Așteptăm………..!

  4. Nu inteleg de ce te-ai complica (ma refer cand cumperi la liber) sa dai aprox 2100 ron cand mai pui in jur de 300 si cumperi 5S.Pe langa design(aluminiu vs plastic oricat de bun ar fi el) plus hardware mai puternic.Daca ai banii sa il iei la liber de ce nu ai plati dif (destul de mica ) sa iei 5s.
    Nu imi dau seama nici in SUA cum vor vinde 5C asa cum si-ar dori ei ..din moment ce dif de bani este prea mica.Ar fi trebuit sa coste undeva la 300-350 dolari,maxim 400 si tot ar fi fost sa zicem mai ok.Dar 549 dolari 5C si 5S 649 ,hmmm…..!!!???Doar o pers care nu a mai vz in viata lui un iphone si ar merge intr-un magazin si probabil sa se lase prostit de vreun dealer funky,care sa il prosteasca gen ca are multe culori de ales :))) si ca are tot logo apple pe spate …si cu toate astea amatori si creduli sunt peste tot ….si vor vinde cred ca destule 5C-uri….ma repet nu cum si-ar dori cei de la APPLE

  5. Romanii au bani nu e problema. Putea sa fie i5c si 1000 euro de 16gb tot se vinde in Romania. Pentru roman e mai important maru de pe spate, nu conteaza ca sta la garsoneria.

  6. In plus nu trebuie sa fi fraier. Sa asteptam sa cumpere baietii cu bani i5s si peste 6-8 luni il cumperi sh la super pret. Eu zic ca poti rezista ai cu i5 si 4s cateva luni, nu este musai sa-l cumperi cum apare, asa pierzi bani si telefonul se devalorizeaza inca din ziua in care e cumparat

  7. Zoane, pretul in Applestore U.S la iPhone 5S este de 649$ din cate scrie la ei pe site..Sau tu ai pus pretul final cu tot cu cei 9 $/€?

  8. Cam scumpe, Apple ar trebui sa invete ceva de la concurenta daca vrea sa ramana pe piata. Un exemplu : LG G2 este la preorder 500€. Deci cu 100€ sub cel mai ieftin i5c. Iar G2 e un adevarat monstru, nu prea se poate compara cu i5c.

  9. In alte tari (mai bogate) se da la liber iphone sau orice smartphone de ultima generatie la un abonament de 25-30 euro/pounds … la noi se practica alta strategie in ciuda nivelului de trai si salariilor care nu pot fi comparate cu cele din tarile unde se ofera gratis 🙂

  10. In tara unde stau eu iPhone 5 l-am luat la 750€ si abonament de 20€ , dar fara angajament de 1-2 ani . Iar telefonul venea deblocat .

  11. Politica apple de preturi e valabila la toate produsele nu doar la iphone. E o paritate ciudata usd/eur. E drept ca la ei sales tax-ul e diferit si la noi e tva 24% insa tot e mare diferenta.

  12. Va anunt ca am fost in New York iar pretul afisat pe site apple este fara taxe, la pretul afisat se ma adauga aproximativ 12% taxa de stat, bine ori cum iese mai ieftin achizitia unui Iphone de la ei.

  13. Eu sunt in sua…si nimeni nu isi cumpara iphone la liber,doar foarte rar,iar ei sunt prosti si ii prosteste Apple cu culirile la 5c