Specificatiile tehnice ale Nokia Sirius apar pe internet

  Nokia Sirius este numele pe care compania finlandeza l-ar fi ales pentru prima sa tableta Windows RT, iar multumita rezultatelor unui benchmark avem ocazia de a vedea si ce hardware urmeaza ea sa includa. Daca va uitati la imaginea de mai sus, veti vedea ca este confirmat faptul ca tableta ruleaza Windows RT, ea are un chip denumit RX-114, cu un chip grafic denumit Sirius de catre companie. In interiorul sau se afla o placa grafica Qualcomm Adreno 330 care va functiona impreuna cu un procesor quad-core Snapdragon S800, deci vorbim despre componente capabile sa ruleze in conditii excelente Windows RT-ul celor de la Microsoft.

A GFX benchmark reveals the driving force behind a Nokia device identified as the RX-114, with a GPU name bearing the word “Sirius”. The device sports Qualcomm’s Adreno 330, which is partnered with a quad-core CPU, most probably indicating the Snapdragon 800, giving a bit of credence to earlier leaked rumors of the tablet’s hardware. A Bluetooth SIG certification has also appeared, this time referring to a model RM-114, which could be the same model or a slightly different variant.

  Daca Nokia ar fi ales un procesor al celor de la Intel, atunci cu siguranta ar fi putut rula Windows 8 fara probleme, dar in aceste conditii ramane cu Windows RT-ul care nu este agreat de mai nimeni din cauza lipsei de aplicatii. Divizia mobila a Nokia a fost vanduta catre Microsoft saptamana trecuta si nu se stie daca Microsoft sau ceea ce a mai ramas din compania finlandeza va lansa produsul pe piata, insa el vine tarziu si probabil nu va reusi sa detroneze tablete iPad, dar poate va reusi sa faca Windows RT-ul ceva mai popular.