Prima Pagina Apple iOS 7 vs iOS 6 – comparatia performantelor (Video)

iOS 7 vs iOS 6 – comparatia performantelor (Video)

  iPhone 4 este cel mai vechi iDevice pe care poate fi instalat iOS 7 si foarte multi utilizatori s-au intrebat cat de bine va functiona dispozitivul pe noua versiune a sistemului de operare, avand in vedere ca iPhone 4 are hardware vechi de mai bine de 3 ani de zile. Pentru a raspunde la aceasta intrebare, cei de la arstechnica au facut clipul video de mai sus si au rulat cateva benchmark-uri pe acest dispozitiv ruland iOS 6 si iOS 7, iar in acest articol aveti toate rezultatele. Din pacate, rezultatele obtinute in urma testelor denota faptul ca timpii de raspuns/deschidere a aplicatiilor s-au dublat in unele cazuri, un lucru normal pentru un update de acest gen. Observati din graficul de mai jos ca timpii de raspuns au crescut pentru toate aplicatiile, inclusiv pentru timpul de boot, asa ca trebuie sa luati o decizie grea inainte de a face update la iOS 7.

  Separat de iPhone 4, iPhone 4S sau iPhone 5 au parte de o teoretica imbunatatire a performantelor, insa in general nu le veti simti chiar atat de puternic precum in cazul iPhone 4. De la simpla deschidere a aplicatiilor si pana la efectuarea diverselor task-uri, navigarea pe web sau utilizarea de functii complexe, iOS 7 ar trebui sa fie mai rapid pe toate terminalele lansate inainte de terminalul iPhone 5S. In cazul lansarii fiecarei versiuni noi a iOS Apple avea obiceiul de a reduce performantele terminalelor vechi pentru a forta utilizatorii sa le achizitioneze pe cele noi, benchmark-urile arata un lucru diferit, insa utilizatorii se plang in mod constant de faptul ca dispozitivele lor functioneaza mai greu.

  Acestea fiind spuse, nu uitati ca astazi v-am prezentat un articol cu o serie de recomandari pentru imbunatatirea performantelor din iOS 7 si ar fi bine sa il aplicati daca va este necesar. Inainte sa inchei mentionez ca desi in imagini veti vedea ca versiunea GM a fost utilizata pentru teste, ea fiind identica, cu cea oferita de catre Apple prin iTunes incepand cu data de 18 septembrie.

 • Neamtu

  Parca pe i5 si safari incarca mai greu paginile pe ios7

 • Daniel

  Pai vad ca in toate Benchmark-urile de sub acel tabel,iOS 7 are rezultate mai bune… sau nu stiu eu sa citesc cum trebuie rezultatele?

 • @Daniel: Benchmark-urile se cam bat cap in cap si in utilizarea de zi cu zi majoritatea se plang de performante.

 • Rares

  Benchmarkurile alea sunt total eronate cine le-o fi facut, pe internet e demonstrat cum ca iphone 5 deschide aplicatiile mai greu cu ios 7, exista video side-by-side.

 • Alin

  Sal când puneti o melodie va mai apare in dreapta sus lângă bateriei iconita playerului? Cum apărea înainte pe celelalte versiuni de iOS? Mie unu nu îmi apare.

 • Vlad

  @Alin nici la mine.Au scos-o sau au uitat sa o mai introduca. :))

 • Alin

  Ms Vlad credeam ca e o problema de la iPhone-ul meu

 • Silviu

  Nu am aflat pana acum? Pe un iphone 5 cu gevey merge ios 7 si daca nu ai incarcator original se incarca? Iar la cosmote cum faci sa ti incarci/activezi optiunea la cartela? Poate ar fi bun topic/stire pt.ca multi isi pun intrebarile acestea si nu sunt raspunsuri.

 • Mario

  Silviu, intra pe forum si acolo poti dezbate toate problemele. Aici ne aflam pe un blog, e incomod de raspuns la intrebari de acest fel.

 • marian nita

  pe iphone 4 nu e asa de grav in realitate cum arata in acel table adica nu am decat foarte putin senzatia ” astept” deci pot trai cu asta adica nu e ceva extraderanjant

 • ion

  Merge mult mai PROST pe un iphone 4 never locked, chiar si un ipad 4 merge mai greu. Iar bara de jos cu aplicatii este absolut urata. Personal cred ca nu trebuia bagat i4 la acest update.

 • Sir

  Stie cineva unde arata in ios7 locatia pozelor pe harta? Era in photos-places, dar n-o mai gasesc. Au scos optiunea asta oare, stie cineva? A si mai pateste cineva sa i se inchida tel brusc la 20-23% baterie?

 • Sir

  E vb de i5.

 • Cristi@

  Eu patesc cand mai am 14% ca mi se inchide telefonul !!! Cred ca afiseaza eronat bateria ios7 pe iphone 4s!!

 • aida

  as vrea sa știu si eu cum pot șterge aplicatiile in care am intrat in cealaltă versiune dădeam dublu clik pe butonul principal si apoi Ținem apăsat pana se miscau si le puteam șterge acum k noua versiune nu reușesc ma poate ajuta cineva …multumesc

 • Robotzel

  aida, fiecare aplicatie deschisa o inchizi, impingand-o in sus, e foarte simplu