iOS 7 vs iOS 6 – comparatia performantelor (Video)

  iPhone 4 este cel mai vechi iDevice pe care poate fi instalat iOS 7 si foarte multi utilizatori s-au intrebat cat de bine va functiona dispozitivul pe noua versiune a sistemului de operare, avand in vedere ca iPhone 4 are hardware vechi de mai bine de 3 ani de zile. Pentru a raspunde la aceasta intrebare, cei de la arstechnica au facut clipul video de mai sus si au rulat cateva benchmark-uri pe acest dispozitiv ruland iOS 6 si iOS 7, iar in acest articol aveti toate rezultatele. Din pacate, rezultatele obtinute in urma testelor denota faptul ca timpii de raspuns/deschidere a aplicatiilor s-au dublat in unele cazuri, un lucru normal pentru un update de acest gen. Observati din graficul de mai jos ca timpii de raspuns au crescut pentru toate aplicatiile, inclusiv pentru timpul de boot, asa ca trebuie sa luati o decizie grea inainte de a face update la iOS 7.

  Separat de iPhone 4, iPhone 4S sau iPhone 5 au parte de o teoretica imbunatatire a performantelor, insa in general nu le veti simti chiar atat de puternic precum in cazul iPhone 4. De la simpla deschidere a aplicatiilor si pana la efectuarea diverselor task-uri, navigarea pe web sau utilizarea de functii complexe, iOS 7 ar trebui sa fie mai rapid pe toate terminalele lansate inainte de terminalul iPhone 5S. In cazul lansarii fiecarei versiuni noi a iOS Apple avea obiceiul de a reduce performantele terminalelor vechi pentru a forta utilizatorii sa le achizitioneze pe cele noi, benchmark-urile arata un lucru diferit, insa utilizatorii se plang in mod constant de faptul ca dispozitivele lor functioneaza mai greu.

  Acestea fiind spuse, nu uitati ca astazi v-am prezentat un articol cu o serie de recomandari pentru imbunatatirea performantelor din iOS 7 si ar fi bine sa il aplicati daca va este necesar. Inainte sa inchei mentionez ca desi in imagini veti vedea ca versiunea GM a fost utilizata pentru teste, ea fiind identica, cu cea oferita de catre Apple prin iTunes incepand cu data de 18 septembrie.