iPhone 5S a reprezentat 78% din vanzarile de iPhone-uri noi in wekend-ul lansarii, China a generat cea mai mare cerere

  Continuand datele de ieri in legatura cu popularitatea iPhone 5S si iPhone 5C, compania de analiza Localytics ne ofera cateva informatii interesante in legatura cu vanzarile inregistrate de catre cele doua terminale in majoritatea tarilor in care abia au fost lansate. Dupa cum puteti observa si in tabel, iPhone 5S a fost de departe mai cautat decat iPhone 5C, China si Australia inregistrand cea mai mare diferenta intre ele, Marea Britanie inregistrand cea mai mica diferenta. Facand o medie la nivelul tuturor tarilor, iPhone 5S a reprezentat 78% dintre vanzarile totale de terminale iPhone in cursul weekend-ului trecut, o cifra absolut normala pentru popularitatea sa.

  Facand o comparatie intre SUA si restul lumii, cererea pentru terminale iPhone 5S a fost mai mica pe continentul american fata de restul tarilor in care dispozitivul este disponibi si da, exista o greseala in graficul de mai sus, iPhone 5C reprezentand 18% dintre vanzarile generate in restul lumii. Practic, daca ar fi sa facem un calcul conform datelor celor de la Localytics, practic putin peste 7 milioane de terminale iPhone 5S au fost comercializate weekend-ul trecut, cu aproape 50% mai multe decat terminalele iPhone 5 comercializate in weekend-ul lansarii de anul trecut.

12 COMENTARII

 1. @Nicos: Si ce conteaza cate au fost in China? N-a fost in lista initiala de lansari sau care e problema? Restul nu vand in China, sau care e problema?

 2. Nu prea cumpara lumea porcarile alea din plastic :)) Tot 5S e baza .
  OT:Vad ca deja ORANGE vrea sa scape de stocul de IPhone 5 (au bagat reduceri) . Asa de aproape sa fie lansarea Iphone 5S in Romania , sau au stocuri de IPhone 5 prea mari …

 3. Exact la asta ma gandeam si eu, daca ar preciza cat au vandut in China cifra nu ar mai fi asa imensa fata de vanzarile care le-a avut iphone 5 la a sa lansare acum un an. Oricum tot o performanta e pt apple pana la urma au vandut si aia e cel mai important in final.

 4. Cum sa nu conteze cat s-a vandut in China, zaone?
  Daca vrei sa faci o comparatie relevanta cu lansarea lui iPhone 5 de anul trecut, atunci trebuie sa scazi vanzarile facute acum in China.

 5. Ca sa ne intelegem. 5C tinteste catre putlicul din tarile emergente. In primul val sunt tarile dezvoltate cu o putere mare de cumparare. Este logic ca 5S a avut priza mai mare. Veti vedea mai incolo ca vor avea vanari foarte bune pe 5C.

 6. Mă surprinde informația asta, deoarece inițial, Apple a spus că iPhone 5S nu poate fi fabricat în cantități suficiente având în vedere dificultatea de a produce senzorul de citire a amprentelor.
  Nu aș spune nimic, dar urăsc mincinoșii, sau mai bine spus, urăsc să fiu mințit.

 7. Nu prea au reusit sa explice/marketeze ca noua linie de produse e diferentiata dupa form factor: 4S / 5C / 5S. In unul din interviurile lui Tim Cook daca nu ma-nsel e pozitionarea din acest pct de vedere a.i. sa acopere o gama mai mare de clienti. Dupa parere mea, daca diferenta de pret dintre 5C si 5S ar fi fost de 100usd, ar fi avut vanzari mult mai mari de 5C.