Prima Pagina Android iOS 7 intrece Android, Windows Phone si BlackBerry in ceea ce priveste...

iOS 7 intrece Android, Windows Phone si BlackBerry in ceea ce priveste experienta de utilizare si nu doar atat

  Lansat recent pentru iDevice-urile produse de catre compania Apple, iOS 7 a fost supuse unui numar foarte mare de teste, unul dintre ele avand chiar rolul de a afla, printre altele, care este experienta de utilizare a sistemului de operare. Conform celor de la Pfeiffer, iOS 7 obtine 73.25 puncte intr-un top experientei de utilizare, cu 3.25 puncte mai mult decat iOS 6 si cu 16 pucnte mai mult decat Android OS, cel mai apropiat sistem de operare concurent. In acelasi top, Windows Phone 8 si BlackBerry 10 sunt prezente, ambele generand un punctaj mai mic decat cel al Android(Samsung).

  Mergand mai departe, in cazul aceluiasi studiu a fost masurat si nivelul de “incarcare cognitiva” pe care un utilizator il are in timpul utilizarii acestor sistem de operare, mai exact vorbim despre cat de greu ne-ar fi sa invatam cum sa utilizam rapid si “din instinct” functiile sistemului de operare. In aceasta categorie iOS 7 are un punctaj mai slab decat iOS 6, egal cu cel al Windows Phone 8 si mult mai bun decat cel al Android(Samsung). Conform Pfeiffer, asta inseamna ca sistemul de operare este mai intuitiv decat cele concurente, exceptie facand Windows Phone 8.

  In ceea ce priveste posibilitatea de a personaliza terminalul, iOS 7 obtine un scor destul de interesant, egal cu cel al Android OS, insa ca sa fiu sincer mi se pare ca aici rezultatele sunt destul de departe de realitate, Android-ul oferind utilizatorilor o libertate mult mai mare. Aceasta libertate presupune inclusiv optiuni mai multe pentru personalizarea terminalelor, deci vorbim despre un scor mai mare decat cel afisat. Per total studiul prezinta iOS 7 ca o imbunatatire marginala fata de iOS 6, insa cred ca multi vor aprecia aceasta schimbare.

 • Soso

  Vai de mama lui ios sacadează și se blochează tableta și iPhone într-una cu ios7

 • Valentin

  Se pare ca apple sta foarte bine in topul software-urilor.

 • Mario

  Și normal, intri în contacte, agendă, poze, mail cam astea le-am făcut în urmă cu 10 ani cu Siemens c45

 • mariusr22

  Mah, sunt eu singurul nemultumit in ceea ce priveste iOS7?
  La voi se misca la fel de bine ca iOS6 pe iPhone 5, iPhone 4S, iPad3, sau 4? Mie mi se pare ca se misca mult mai bine iOS6 era mult mai matur ca software. Asta are diverse bug-uri, iar daca nu activez “Reduce motion” si “Increase contrast” se misca in reluare in aplicatiile “Messages” si “Phone”. Asta pe un iPhone 5 luat de nou acum cateva luni.

 • tnt

  de ce as da crezare celorlalte daca la customizare se abereaza la maxim: iOS7 6/10; iOS 6 5/10; Android(Samsung) 7/10…LOL

  da unde ii gasesti pe agaricii astia?

 • AlexC

  Sincer cu toate bugurile pe care le are Android OS,cred ca e cu mult peste IOS.IOS are avantajul stabilitatii si cam atat… Ca personalizare Android Os cel oferit de Google mi se pare cu mult sub IOS 3.0 dar personalizarea care yo ofera cei de la Samsung sau Htc in face sa fie peste.

 • MrUnivers

  E fain ios 7 dar pe ipad 3 cel putin la mine, are lag.

 • Valentin

  Doamne este prima versiune ios 7.0! E normal sa aiba bug-uri….. 😐 vor mai fi lansate multe versiuni de acum in colo in care se vor rezolva multe probleme…

 • Xyzt

  @5.tnt +1 😉

 • Gabi

  @valentin; chiar nu e normal de loc sa aiba bug-uri, au fost 6 sau 7 versiuni beta, o versiune gm, au avut aproape 2 luni la dispozitie sa lanseze un ios fara probleme. cand va apare versiunea 7.x … tot asa vei spune ca e normal sa aiba erori doar e prima versiune de 7.x

 • Valentin

  Asa este, dar poate nu au reusit sa repare unele bug-uri… Am vrut sa spun ca vor fi lansate si versiunile 7.0.1, 7.0.2… Si asa mai departe… 🙂 adica pentru ce lanseaza mai multe versiuni? Nu pentru imbunatatiri? Cel putin asa cred…

 • Nicu’

  Am Ipad 4 si IOS 6.1. Deocamdata nu vad nici un motiv serios, bine intemeiat, sa fac upgrade la 7.

 • Matzero

  La mine merge brici ios 7.

 • Nelu

  Cum adica e normal sa aiba buguri? Ce acuma e versiunea 1.0? Ar trebui sa nu aiba nici un bug vizibil. Ca doar de cand il tot testeaza… Cat despre utilizare, au schimbat gesture de kill app, de delete mail si inca cateva care te deruteaza in prima faza, insa apoi te obisnuiesti. Are un pic de lag pe 4s insa nu suparator.
  E usot de folosit, e destul de personalizabil. Android? E ciudat. Am ramas fare tel sapt trecuta pt ca mi-am spart displayul si am imprumutat un galaxy s3 de la un prieten. Mi-a fost foarte greu si m-am enervat beton cand am vrut sa dau un telefon. Gesturi in toate directiile ca nu mai stiu ce sa faci… Meniuri peste meniuri…. O inutilitate totala. Am renuntat si mi-am luat din dulap nokia 6210 si a fost simplu de sunat si vorbit. N-am avut mail/net pentru o zi insa nu m-am mai enervat.

 • Mariusr22

  @Nelu exact acelasi feeling l-am avut si eu cand am folosit un Android pentru o perioada. Ai impresia ca aplicatia de telefonie e facuta de o echipa, aplicatia de mesaje e facuta de cu totul alta echipa care nu a comunicat deloc cu prima, aplicatia de mail e jalnica, browserul e decent iar interconectarea dintre aplicatii este inexistenta.

 • Viki

  @NElu :)) asai cand vin dintrun SO primitv in unul avansat..faptul ca nu stii sa folosesti un so e vina ta..

 • DlAleXXX

  @ Nelu @ Mariusr22, complet de acord cu voi, oricat ar avea plus la customizat Androidul, totul pare facut pe bucati apoi pus la un loc.
  @Mariusr22, sincer pe 4s`ul care il folosesc nu am intalnit nici macar un bug pana in momnetul actual, nici un crash. E drept ca timpul de raspuns in cazul unor functii a crescut putin, insa aproape insesizabil. Pe iPhone 4 totusi, e alta situatie, timpi de raspuns destul de mari, sacadeaza anumite aplicatii, insa ceva normal, avand in vedere arhitectura pe single core al iPhone-ului 4.