iOS 7 intrece Android, Windows Phone si BlackBerry in ceea ce priveste experienta de utilizare si nu doar atat

  Lansat recent pentru iDevice-urile produse de catre compania Apple, iOS 7 a fost supuse unui numar foarte mare de teste, unul dintre ele avand chiar rolul de a afla, printre altele, care este experienta de utilizare a sistemului de operare. Conform celor de la Pfeiffer, iOS 7 obtine 73.25 puncte intr-un top experientei de utilizare, cu 3.25 puncte mai mult decat iOS 6 si cu 16 pucnte mai mult decat Android OS, cel mai apropiat sistem de operare concurent. In acelasi top, Windows Phone 8 si BlackBerry 10 sunt prezente, ambele generand un punctaj mai mic decat cel al Android(Samsung).

  Mergand mai departe, in cazul aceluiasi studiu a fost masurat si nivelul de “incarcare cognitiva” pe care un utilizator il are in timpul utilizarii acestor sistem de operare, mai exact vorbim despre cat de greu ne-ar fi sa invatam cum sa utilizam rapid si “din instinct” functiile sistemului de operare. In aceasta categorie iOS 7 are un punctaj mai slab decat iOS 6, egal cu cel al Windows Phone 8 si mult mai bun decat cel al Android(Samsung). Conform Pfeiffer, asta inseamna ca sistemul de operare este mai intuitiv decat cele concurente, exceptie facand Windows Phone 8.

  In ceea ce priveste posibilitatea de a personaliza terminalul, iOS 7 obtine un scor destul de interesant, egal cu cel al Android OS, insa ca sa fiu sincer mi se pare ca aici rezultatele sunt destul de departe de realitate, Android-ul oferind utilizatorilor o libertate mult mai mare. Aceasta libertate presupune inclusiv optiuni mai multe pentru personalizarea terminalelor, deci vorbim despre un scor mai mare decat cel afisat. Per total studiul prezinta iOS 7 ca o imbunatatire marginala fata de iOS 6, insa cred ca multi vor aprecia aceasta schimbare.