iPhone 5S – iata de ce nu este indicat sa il achizitionezi acum din Romania

  La doar o zi dupa lansarea iPhone 5S in Europa, primele terminale au ajuns in Romania prin intermediul celor care au avut curajul de a sta la cozi in fata magazinelor Apple din Europa pentru a achizitiona dispozitivul. Daca pe piata “gri” terminalul a avut chiar si preturi de 1500€ in versiunea de 16 GB, majoritatea au cerut minim 1000€ pentru acest model si lucrurile sunt identice acum. Exact precum in alti ani, preturile mari ale iPhone-urilor se pastreaza, iar ele sunt practicate inclusiv de catre cei care le importa din SUA, diferenta fiind de doar 50€ in ceea ce priveste pretul de vanzare din Romania.

  Din pacate preturile practicate pe piata “gri” au fost practicate si de catre unele magazine online care au comercializat putinele terminale iPhone 5S aduse in tara intr-o speranta disperata de a “prinde” cativa clienti dispusi sa plateasca preturi de lux pentru dispozitiv. Din pacate in momentul de fata nu “merita” sa cheltuiti minim 1000€ pe acest dispozitiv, deoarece in urmatoarele 2 saptamani preturile se vor reduce, Apple pregatind al doilea val de lansari pentru dispozitiv. De indata ce acest lucru se va intampla, preturile terminalelor vor scadea pentru ca dispozitivele vor fi disponibile la scara larga si la preturi mai mici, Elvetia fiind tara europeana cu cele mai mici preturi pentru produse Apple.

  Pentru comerciantii romani problema este simpla, daca oamenii nu cumpara produsele vandute de catre ei la preturi exagerate, atunci ei fie le reduc, fie renunta la produse. La iPhone-uri sigur nu vor renunta, asa ca daca va abtineti sa le cumparati terminalele, nu vor avea altceva de facut decat sa le reduca preturile pentru a va convinge sa le cumparati.

  In cazul iPhone 5C nu cred ca vor exista scaderi foarte mari de preturi, terminalele fiind disponibile la preturi destul de decente, iar cererea redusa pentru ele nu motiveaza pe nimeni sa faca absolut nimic.