Apple este obligata sa plateasca 3 milioane de dolari inventatorului unei tehnologii utilizate in iPod Classic

  Clickwheel-ul, sau rotita, utilizata in iPod-urile celor de la Apple, s-a dovedit a fi una dintre cele mai importante caracteristici implementate de catre Apple intr-un produs al sau, fiind in continuare utilizata cu placere de catre detinatorii acestor produse. Desi clickwheel-ului a devenit “iconic”, se pare ca el incalca un brevet detinut de catre japonezul Norihiko Saito, o instanta din Tokio obligand compania Apple sa ii plateasca nu mai putin de 3 milioane de dolaria cestuia pentru utilizarea fara drept a rotitei in iPod-urile sale.

The Tokyo District Court on Thursday ordered Apple to pay Y330 million in damages to Japanese inventor Norihiko Saito in a patent infringement case involving the U.S. firm’s iPod music player, Kyodo News reported. The patent that Mr. Saito’s company applied for in 1998 covers a technology for the Click Wheel controller that Apple has adopted for the music player in Japan since 2004, Presiding Judge Teruhisa Takano said in the ruling.

  Dupa un proces indelung si discutii esuate cu Apple, instanta a decis ca japonezul sa primeasca suma de 3 milioane de dolari pentru daunele pricinuite de catre compania Apple, suma fiind calculata si in baza numarului de iPod-uri comercializate de catre compania americana.