Butonul de respingere a apelurilor dispare din interfata iOS 7 in anumite situatii

  In iOS 7 compania Apple a refacut o buna parte din interfata de utilizator a sistemului de operare, inclusiv butoanele pentru acceptarea sau respingerea apelurilor telefonice atunci cand terminalul este deblocat. Desi ambele butoane apar in mod normal cand apelurile sunt primite pe terminale deblocate, se pare ca exista situatii in care butonul pentru respingerea apelurilor nu apare in momentul primirii unui apel. Desi utilizatorul afectat nu specifica acest lucru, cel mai probabil butonul dispre din interfata deblocata a iPhone-ului, deoarece in LockScreen butonul pentru respingerea unui apel nu este prezent.

  Avand in vedere acestea, sunt curios daca voi ati intampinat aceasta problema, deoarece eu inca nu am intalnit-o.

28 COMENTARII

  1. Eu n-am vazut niciun buton de respingere in niciunul dintre cele 2 cazuri. Eu resping apelul din buton de blocare apasand de 2 ori.

  2. E adevarat, nu pot respinge un apel daca e blocat telefonul. Nu am passcode, dar nu apare butonul. Singura solutie ramane silent. Stresant, foarte stresant, credeam ca odata cu 7.02 au remediat problema, dar degeaba

  3. Eu cand am apel in așteptare am o problema …o aveam si pe iOS 6.1.4 si nu stiu daca si voi o aveți… Si anume,nu merge sa schimb la celălalt apelant decat daca închid un apel. Oare a mai întâlnit si altcineva aceasta problema ? mai am un prieten cu ip 5 si si la el e la fel

  4. Problema apare cand telefonul este blocat si suna cineva. La ios 6 aparea “slide to answer” si daca trageai in sus de ecran aparea meniul din care putei sa raspunzi, sa respingi apel, sa adaugi un reminder sau sa raspunzi cu sms.
    La ios 7, si mai nou si la ios 7.0.2, daca tel este blocat si suna cineva apare slide to answer si deasupra 2 butoane, sa adaugi reminder si sa raslunzi cu sms. Singura varianta de respingere apel este sa apesi de 2 ori pe butonul de power.

  5. Din câte stiu doar cand e deblocat iti apare buton de respingere apel si buton de răspuns. Cand e blocat, apare butonul de răspuns prin slide lateral de la stânga la dreapta, iar pentru a respinge apelul folosește metoda mentionata de @Goe, iar dacă se apasa doar o data il pui pe silent.
    @Remus: In cazul apelului in așteptare iti apar 2 butoane: unul pentru a răspunde noului apel si a-l încheia pe cel curent, iar cel de-al doilea e pentru a răspunde noului apel si a-l pune in așteptare pe cel curent. Dacă alegi sa il pui in așteptare atunci iti apar 2 rânduri de câte 3 butoane si butonul de terminare apel. Pe cel de-al doilea rând, butonul din mijloc este SWAP sau SCHIMBA si dacă il apeși poți sa treci de la un apel la altul.
    Hope it helps… 🙂

  6. @ yankerson…da,asa procedez sau încerc sa procedez dar nu funcționează ,imi arată ca a trecut la celălalt apel dar defapt nu trece la apelul dorit…sper ca nu e o problema hardware,deși am vaz ca o mai au si altii . Multumesc !

  7. Da, pe ios6 era asa:
    1 terminal deblocat, aparea decline pe ecranul principal;
    2 terminal blocat, aparea decline dk faceai slide din partea de jos a ecranului inspre partea de sus;
    Pentru ios7 nu mai merge decat pt terminal deblocat, probabil pt ca au bagat acum control center dk faci slide de jos in sus pe ecran (avand in vedere ca ctrl center merge si pe tel blocat si deblocat)…cred ca de aceea l au scos decline ul cand terminalul este blocat. 😉

  8. Nici la mine nu apare butonul de respingere atunci cand terminalul este blocat (iphone 5 – ios 7). Am incercat de mai multe ori sa dau slide de jos in sus pe ecran si de vreo doua ori mi-a aparut butonul de respingere. Inca nu mi-am dat seama daca nu reusesc eu sa procedez corect sau e un bug al sistemului. Ciudat tare!

  9. Am observat ca atunci cand vrei sa suni din nou, nu-ti mai apare apelul pierdut ca si notificare in lockscreen..la 6.1.4 aparea..si puteai sa suni direct fara sa mai deblochezi telefonul…oare chestia asta n-o au si ei in vedere? ar fi mai usor asa..la fel cum poti sa dai replay la un mesaj din lockscreen, asa ar trebui sa faca si pentru apeluri..nu aparea nici inainte butonul de respins apelul in lockscreen..

  10. @Remus: Am patit o data ceva asemanator insa aveam iOS 6, iar după un restart nu a mai făcut probeleme. Cu iOS 7 încă nu am patit așa ceva. Nu cred ca e pb hardware… O fi in bug… 🙂

  11. Este un bug dar usor corectabil.

    Cand nu se ofera butonul de reject, inseamna ca apelantul face parte din lista de favorite iar voi aveti setat in Do Not Disturb, functia Allow Calls From pe grupul Favorite.

    Din pacate functia este activa, indiferent daca Do Not Disturb este activa sau nu.

    Apare sau nu la diversi pentru ca nu toti aveti favorite, al doilea apel in 3 minute de la aceeasi persoana are functia de reject activa si tot asa.

  12. Cand telefonul mi blocat nu pot repinge decat apasand dublu butonul de blocare ,dar in schimb cand telefonul mi deblocat pot dat respingere apel

  13. am observat si eu ce a observat dorel, adica la respingerea apelului prin apasarea de 2 ori a butonului lock, missed call-ul nu numai ca nu mai apare in lockscreen ulterior, insa nu apare ca notificare langa aplicatia nativa “Phone”; apelul pierdut il gasesti numai daca deschizi Phone si te duci la missed calls; in felul asta ai toate sansele sa uiti ca te-a sunat la un moment dat cineva caruia i-ai respins apelul 🙂