Acuzata de copierea ideilor Apple, Samsung publica o istorie a smartphone-urilor aurii

  Saptamana aceasta v-am anuntat ca o versiune aurie a Samsung Galaxy S4 urmeaza sa isi faca aparitia pe piata, multi acuzand compania coreeana ca a copiat ideea celor de la Apple care au lansat o versiune aurie a iPhone 5S. Pentru a demonstra lumii intregi ca ideea telefoanelor aurii este veche, cei de la Samsung au publicat un articol in care listeaza toate terminalele pe care le puteti vizualiza in imaginile acestui articol. Din pacate nu toate dintre aceste dispozitivele au fost comercializate in masa, insa Samsung incearca sa se apere in fata internetului.

19 COMENTARII

  1. Da, ca si iPodurile . Dar in istoria asta unde sunt smartphonurile aurii din seria Galaxy , cele copiate dupa iPhone ?

    Samsung isi da cu stângu-n dreptul incercand sa demonstreze ceva evident : copiaza . Daca nu era iPhonul inca fabricau doar telefoane cu clapeta …

  2. Ai perfecta dreptate, dacă îs așa tari cei de la Samsung, de ce nu au scos ei primi versiunea aurie la terminale lor , ce prezintă ei acolo e praf in ochi . Vor sa demonstreze ca nu au copiat . Ba da Samsung copie si va face acest lucru întodeauna pt nu sunt capabili sa facă ceva pe barba lor .

  3. Insasi ideea de smartphone a fost copiata de apple, iar asta cu auriil normal ca apple au preluat-o de la alte companii si nu altele de la iphone, destul de clar, avantajul ca au imbunatatit-o sa arate frumos. Pana acum era un telefon special de pitzipoance, acum se deschide si nisa de cocalari mai larg

  4. @JPN Daca nu era iPhonul inca fabricau doar telefoane cu clapeta …

    Foarte bine punctat ! Degeaba se bat cu pumnul in piept ca Apple copiaza, IOS 7 e luat dupa Android, insa primul telefon ce poate fi numit smartphone a fost al Apple. Deci dupa cum zicea Ovidiu, insasi ideea de Smartphone a fost copiata de la APPLE!

  5. @Ovidiu tu esti cu capu ? tu iti aduci aminte ce era inainte de 2007 ? inainte ca apple sa scoata primul iphone.. documentaza te nu fi vaca.

  6. Si muzica se copie si filmele si parfumurile etc… deal with it,aia e…cui ii place samsung isi ia samsung si iphone la fel si fiecare ce culoare vrea,nu ar trebui sa intereseze pe nimeni,punct!

  7. Iphone 5s nu e auriu. Culoarea aia nu este aurie. Unii o numesc “Champaign”. Si daca nu e patentata poate oricine sa o copieze. Din partea mea, sa copieze tot ce-i mai bun unii de la altii. Patentele pe orice rahat sunt ridicole.

  8. Ultrasii apple sunt penibili! Pana la iphone apple nu exista pe piata telefoanelor. Apoi au facut un produs revolutionar. Si ei au copiat la acel moment sau s-au folosit de tehnologia altora, dar important este ca au stiut sa le imbine. Ca in orice domeniu, au venit altii care au speculat momentul si au produs ceva asemanator. Probabil ca la acest moment o fac mai bine ca “parintele”. Sa invoci la infimit tema copiatului si sa ignori rezultatul, e penibil. Oare cat a imprumutat ios-ul de la wm si android? Dar astea nu se pun ca sunt facute de apple…

  9. Defapt, primul smartphone a fost facut de IBM in 1992. Apple doar a facut totul sa fie la moda.
    De asemenea, tehnologia x64 exista inca din anii 2003. De acum 10 ani. AMD a produs pentru prima data tehnologia x64 (AMD64) dupa care a urmat Intel (IA-64). Apple a preluat aceeasi idee, desi ideea de arhitectura 64 biti pe telefoane mobile exista inca din 30 October 2012. Chiar si telefoanele “gold” existau inainte de iPhone (exemple sunt mai sus, si inca destule).
    Pana la urma, cine copiaza pe cine? Macar documentati-va inainte. Totul este luat de pe wikipedia.

  10. Dar unde sunt telefoanele Galaxy aurii din anii trecuti ? A , nu exista .

    Daca maine scoate Apple un iPhone muștar-turcoise garantez ca Xerox asta il copiaza imediat. Cred ca nu ar copia doar daca iPhone apare in culorile drapelului nord-coreean .

  11. A copiat Samsung culoarea aurie de la Apple cum a copiat si Apple dimensiunea iPad mini de la Kindle . Asta e economia de piata oameni buni, faci ce se cauta ca sa poti vinde cat mai mult. Dupa capetele voastre incuiate roata trebuia sa ramana de fier sau lemn pentru cei care nu au descoperit si prelucrat cauciucul. Deschideti ochii!!!

  12. Extraordinar :)) Pai nu Apple a inventat culoare aurie dar de ce nu au folosito ei inainte cand au scos S4. Normal ca Apple stie cum sa isi valorifice marfa si tocmai de accea cand au scos culoarea Aurie toata lumea a inebunit. Samsung copiaza pe rupte. E foarte bine ca exista concurenta stim asta. Dar stim si ca samsung nu face altceva decat sa copieze.

  13. Permiteți-mi să vă contrazic! Apple copiază Nokia! E clar și se vede de la o poștă. Nokia are 2 produse unul din 2009 N97 mini gold, respectiv nokia Oro din 2011, ambele smartphone gold. Iar cu 5c în mai multe culori la fel! Tot copie după nokia din seria Lumia (ex 520) oferind mai multe carcase de diferite culori. 🙂
    Nu e așa că e penibil? Nu doresc să jignesc pe nimeni, dar apple a reușit să spele multe creiere… cineva spunea mai sus că apple a adus pe piață primul smartfon adevărat, dar mă întreb ce pana mea era Sony Erricson p990i dacă nu smartphone, care avea funcții avansate, touch, stylus, OS, cameră frontală, captură video… scana cărți de vizită și le transforma în informație digitală. Și e doar primul exemplu care mi-a trecut prin minte. Mai erau câteva telefoane de remarcat. Iar faza cu ” dacă nu era iphone-ul încă mai făceau tel cu clapetă” mi se pare ridicolă. Încă din 2004 se știa că trendul următor va fi telefonul cu touch.
    Recunosc că firma apple știe să-și vândă produsele, dar să afirmi că tu ai inventat dreptunghiul cu colțuri rotunde și culoarea ” gold” e penibil rău de tot.

  14. @dan cand a aparut primul iphone aveam de un an smartphone, cred ca HTC Trinty la vremea aia (Wi-Fi, WM 5.0, internet explorer, office full, card memorie, jocuri touch, transfer bluetooth cu laptopul si orice alt telefon, internet sharing prin cablu, multitasking si task manager, file explorer, 3G, iGO, zecide aplicatii usor de instalat etc.), iar cand am vazut specificatiile de iphone 1 am crezut ca sunt dobitoci ca scot asa ceva, fiind sigur ca nu va cumpara nimeni, nici nu m-am mai uitat la ei cred cativa ani l-am echivalat cu Alcatel sau Siemens ca si tehnologie si ca viitor pe piata. Ar fi fost penibil sa trec la IOS, mi-a atras atentia i4 cu retina display, atunci au bagat camera de 5MP desi era de 4 ani pe piata deja am deci sa ma alatur iphone 4S ca a picat o ocazie si dezamgit fiind de schimarea uriasa si limitarile exagerate de la WM 6.5 la WP7. Raman la apple cat exista jailbreak, in rest IOS inseamna limitare si autolimitare si multumire cu putin pe bani multi luati putin cate putin.

  15. Cand citesc asemenea aberatii……..Bai fratilor samsung nu copiaza tehnologie si altele de la apple.Ei copieaza gandirea,sclipirea ideile intelegeti?Nu conteaza ca au scos ei pe alte telefoane culoarea gold,trebuiau sa o scoata pe seria galaxy daca aveau bilute…..dar…!Nu ii suport jur pe cei de la samsung doar pentru simplu fapt ca desi au banii NU au ideii,au tot ce le trebuie nu sunt in stare sa isi faca ceva al lor!Degeaba vii cu asemenea scuze cand e clar ca ai copiat nu culoarea ci ideea de la apple!

  16. -Paiu-,asa e,Samsung copiaza Apple,deasta Apple scoate mereu acelasi Iphone de 5 ani si Samsung scoate mai mereu cate un telefon nou si aplicatii noi plus cativa senzori in plus de fiecare data.Sunteti penibili. Auzi:procesor de 64 biti pe telefon!! totul e de marketing si atat,ce faci frate cu procesor de laptop 2010 pe un smartphone??Doamne adu-l pe Steve Jobs inapoi…

  17. Nu conteaza ca culoarea aurie nu era pe seria galaxy ci ca samsung a folosito, ,numai acuzati pe samsung degeaba atata timp cat ei cand lanseaza un telefon aduc noutati si ei au ceva al lor ,si anume(numesc pe cea msi noua care reprezinta o inovatie): ecranul flexibil! pe care il vom vedea cat de curand pe telefoanele din gama galaxy.@Paiu…ce gandire si sclipire:))….apple fara samsung sa ii produca procesoarele ce sar face? Nu ar mai fi in stare sa isi onoreze toate comenzile la timp ,ce ar face apple fara LG care produc asa numitul”ecran retina”…iti zic eu ,nu mare lucru pentru ca nimeni nu poate face fata la cererea facuta de apple pentru procesor si ecran ,informeazate inainte sa vorbesti