Prima Pagina A7 Apple intentioneaza sa inlocuiasca partial Samsung pentru fabricarea chip-ului A8

Apple intentioneaza sa inlocuiasca partial Samsung pentru fabricarea chip-ului A8

  Chip-ul A7 este produs de catre coreenii de la Samsung, alte companii nefiind capabile sa preia macar partial comenzile celor de la Apple pentru acest chip. Desi anul acesta Apple nu a reusit sa renunte macar intr-o anumita masura la Samsung in ceea ce priveste producerea chip-ului care include procesorul iDevice-urilor, anul viitor o companie taiwaneza ar urma sa produca pana la 70% din totalul de chip-uri pentru iDevice-uri. TSMC este numele aceste companii si Apple ar fi extrem de hotarata sa ii acorde contracte pentru fabricarea a pana la 70% din totalul de chip-uri A8 necesare pentru iPhone 6 si iPad 6, informatiile fiind desigur neoficiale.

  Anul acesta cei de la TSMC nu au reusit sa produca indeajuns de multe chip-uri A7 functionale pentru a primi certificarea Apple pentru fabricarea acestei componente a iDevice-urilor, insa probabil pana anul viitor taiwanezii isi vor imbunatati liniile de productie. Apple incearca de peste 1 an de zile sa reduca dependenta fata de Samsung in ceea ce priveste fabricarea componentelor pentru iDevice-uri, iar daca in cazul ecranelor a reusit sa gaseasca alterantive care sa nu o oblige sa contracteze doar Samsung, se pare ca abia anul viitor se va intampla acelasi lucru si in cazul chip-urilor pentru procesor.

 • Cristi

  O Mișcare inteligenta din partea Samsung ar fi sa-i lase cu ochii in soare pe astia, sa fie constransi sa caute alternative. Daca ar fi dublat pretul la pt fabricarea procesoarelor macar ,tot era ceva.Nu cred ca sta Samsung in banii din contractele pe care le are cu Apple

 • Luca

  Cristi ceea ce mulți dintre voi nu înțeleg este căci o fabrica ca Samsung investește bani intr-o linie de producție si Apple este unul din clienți cei mai mari,câteva miliarde de dolari pe an nu le va refuza nici dacă trebuie sa lucreze doar pt o luna pt Apple așa căci orgoliile la nivelul acesta se lăsa deoparte.

 • Isove

  Daca am
  Merge pe aceasta idee, ne putem gandi la procesele pe care Apple le i tenteaza Samsung , si Samsung ar fi putut renu ta , santaja ….. Dar Atentie la contracte! Nici daca ar fi viata mamei tale in joc nu ai renunta :))