Prima Pagina aplicatii iPhone 5S si achizitiile din App Store folosind Touch ID (Video)

iPhone 5S si achizitiile din App Store folosind Touch ID (Video)

Β  Touch ID-ul este fara discutie functia favorita a iPhone 5S, cel putin pentru mine, si componenta pe care o asteptam de foarte multa vreme ne permite sa efectuam achizitii din iTunes Store folosind amprentele in locul parolelor. Practic, dupa inregistrarea unei amprente, autentificarea cu un Apple ID si dupa activarea optiunii de achizitionare folosind amprenta, de fiecare data cand App Store-ul va cere introducerea unei parole pentru a descarca o aplicatie noua/redescarca una veche, o simpla atingere a cititorului de amprente va autentifica achizitia.

Β  O alerta precum cea de mai sus va fi intotdeauna afisata pe ecran, existand totodata optiunea de a introduce o parola pentru autentificare, insa cine mai are nevoie de ele, cand degetul este de ajuns? Ca sa fiu sincer, toate platformele mobile ar trebui sa includa exact acelasi sistem de autentificare pentru plata si probabil o vor face in curand.

 • jeefo254

  Ma intreb cum testezi TouchID-ul in apple store; Banuiesc ca daca vrei sa vezi despre ce e vorba trebuie sa fie un “Genius” care are si el amprenta salvata ca altfel sigur trebuie sa fie cineva care sa acceseze si sa schimbe codul si sa-si puna doar amprenta lui.

 • Nebunyky

  Deci acum e clar, daca poti cumpara prin amprenta… e clar ca undeva pe serverele apple ai o amprenta stocata πŸ™‚

 • Andi

  zaone toate platformele mobile vor implementa in curand aceasi functie si probabil cel mai repede o sa o faca samsungu cum e de asteptat desigur πŸ™‚

 • @Nebunyky: Era dinainte la Homeland Security, deci la guvernul SUA, so, cui ii mai pasa acum?

 • madmaxady

  teoretic nu trebuie sa ai amprenta inregistrata intr-un server apple. in softul din iphone poate fi o aplicatie care daca citeste amprenta stocata intern introduce automat parola asociata. inchipuiti-va un cititor de bare. el citeste un cod grafic dar returneaza un cod numeric. totul se intampla in cititor nu in soft-ul de pe pc. cam acelasi principiu este folosit de apple. bine acu cu NSA totul este posibil πŸ˜€

 • Nebunyky

  Daca esti infractor clar nu-ti trebuie iphone 5 si facebook πŸ™‚ …. daca scapa din intamplare un check-in din iphone direct pe facebook :))

 • Laurentiu

  Personal, pun la indoiala securitatea TouchID-ului. Mai devreme sau mai tarziu va fi exploatat de catre hakeri si odata cu exploit-ul si siguranta AppStore-ului va fi compromisa. E distractiv sa pui degetul pe ceva si acel ceva sa faca ce vrei, dar e safe?

 • DmC

  Poate in 2-3 ani maxim vom plΔƒti facturile cu amprenta 😑

 • Marius

  Am incercat si eu sa cumpar ceva di appstore imi cere intrebarile de siguranta 2 la numar eu le-am uitat am tot incercat sa le bag si mi-am blocat contu timp de 8 ore..exista vre-o metoda prin care as putea sa vad raspunsurile la intrebarile mele de siguranta sau sa le sterg…cand imi cere intrebarile nu am nici o optiune unde as putea da clik ca am uitat raspunsurile sau ceva…am cautat toata ziua pe net si pe site’u oficial de la apple dar nu am gasit o solutie..poate nu m-am uitat unde trebuie..ma ajuta cineva ??..multumesc anticipat…’numa bine

 • florin

  @marius trebuie sa suni la apple si sa vb cu ei…in aceeasi situatie sunt si eu…problema este ca nu am telefon fix iar de pe mobil nu merge si am dat n mail-uri la ei si cica se poate rezolva doar prin telefon…le-am si zis ca vreau sa le dau bani si nimic:))

 • Marius

  Auu…nici eu nu am telefon fix…asta inseamna ca nu putem rezolva problema ????!!

 • florin

  suni de la birou πŸ˜› sau bagi bani pe skype

 • Marius

  Astea 2 ar cam fi singurele solutii ?? Tu ai rezolvat problema sau ???

 • Cristi

  Pentru problema cu contul blocat !!! Se poate suna de la un telefon fix public, din strada ! Este un numar gratuit unde suni si nu ai nevoie de cartela sau altceva !!! Am incercat si functioneaza !!!

 • Marius

  Am rezolvat problema azi dimineata..m-am uitat pe site la apple la sectiunea suport acolo nu stiu exact unde am intrat ..avem 3 optiuni cum doresc sa fiu contactat ca sa rezolv problema am ales optiunea ca sa fiu sunat ..cum am dat acolo nu a trecut 30 de secunde si am fost aunat de catre un operator…tin sa mentionez ca sunt in italia si am fost sunat de un operator italian…