iPhone 6 cu ecran de 4.7 sau 5.7 inch si rezolutie 1080p este prezentat ca fiind pregatit pentru lansare in 2014

  Ieri va spuneam ca analistii americani sunt ferm convinsi ca iPhone 6 va include un ecran de diagonala mai mare anul viitor, insa ei nu sunt singurii, deoarece un cercetator al Display Search crede acelasi lucru. De fapt, el ne spune ca iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch si rezolutie 1280 x 720 sau ecran de 5.7 inch si rezolutie 1920 x 1080 ar fi pregatit pentru lansare, informatiile venind de la parteneri Apple. Avand in vedere sursa informatiilor, este cat se poate de clar faptul ca Apple testeaza prototipuri ale unor asemenea terminale, insa daca ele vor ajunge in mainile consumatorilor nici macar compania nu stie acum.

Based on supply chain research, we believe Apple is planning to revamp nearly all of the displays in its products over the next year. In reality, changing to a bigger display or a higher resolution is not as simple as changing the screen. The graphic processing unit (GPU) and operating system match the display hardware. A device with high resolution screen but without high-resolution GPU and OS capabilities is like a soldier driving a powerful tank but using a sword to fight. What Apple does better than any company is integrate the hardware and software, as well as the implementation of the user interface, and finally the content ecosystem.

  Separat de noile iPhone-uri cu ecrane gigant, Apple ar urma sa prezinte anul acesta o tableta iPad 5 cu Retina Display, dar si o tableta iPad Mini 2 cu acelasi tip de ecran, dimensiunea acestuia fiind totusi mai mica. Nu foarte mica este diagonala ce ar urma sa fie aleaza pentru o noua versiune a tabletei iPad, cei de la Display Search fiind convinsi ca Apple ar fi interesata sa produca un model cu Retina Display de 12.9 inch, acesta urmand a avea rezolutia de 2732 x 2048, una care ar pune in dificultate majoritatea dezvoltatorilor de aplicatii.

  Desi unele specificatii arata interesant, imi vine extrem de greu sa cred ca Apple va complica atat de mult linia sa de iDevice-uri, iar strategia companiei din ultimii ani a demonstrat ca implementarea haotica de tehnologii noi nu face parte din ADN-ul Apple.