Aplicatiile din App Store au de 2 ori mai multe probleme de functionare pe iPhone 5S decat pe alte iDevice-uri

  In primele minute de utilizare ale iPhone 5S aplicatia App Store mi s-a inchis de vreo 2 ori fara a face cine stie ce in ea, iar de atunci am intalnit multe aplicatii care aveau probleme de functionare pe acest terminal. Un studiu publicat de catre o companie americana confirma probleme aplicatiilor disponibile in App Store si se pare ca pe iPhone 5S ele au de 2 ori mai multe probleme decat pe orice alt iDevice. Practic vorbim despre o rata de crash de 2% in timpul utilizarii, deci extrem de mica, insa ea este dubla fata de cea inregistrata de iPhone 5C sau iPhone 5.

In its look at hundreds of millions of app launches since the debut of the latest iPhones, Crittercism says programs crash about 2 percent on the iPhone 5s as compared to just under 1 percent on both the iPhone 5s and iPhone 5. Levy said that perhaps the reason that the iPhone 5s is seeing more crashes than the equally new iPhone 5c is that, while developers were able to check their apps for compatibility with iOS 7 during several months of beta testing, the new hardware wasn’t available ahead of time. The iPhone 5s packs a new 64-bit A7 chip and an M7 coprocessor, while the 5c is nearly identical internally to the iPhone 5.

  Principala problema pe care o au aplicatiile cu acest terminal are legatura cu noul chip A7 de 64 de biti. Dezvoltatorii au avut ocazia de a testa iOS 7 inaintea lansarii oficiale, insa nu au putut testa si hardware-ul terminalului, asa ca aplicatiile ar avea probleme cu el. Desigur ca asta nu explica de ce se inchid singure si aplicatiile native sau cele actualizate pentru hardware-ul de 64 de biti, insa rata de crash este oricum foarte mica, asa ca nu ar trebui sa fiti deranjati extrem de tare.

4 COMENTARII

  1. Cu iOS 7 apple pare ca s-a cam grabit, insa de fapt cel mai ieftin mod de testare si in acelasi timp variat este sa fie instalat pe cat mai multe idevice-uri. E mai ieftin sa repare “din mers”…

  2. Pai nu erau update-urile celor de la apple cele mai bune? 🙂 si se pare ca intredevar noul lor chip face ravagii 🙂 din toate punctele de vedere.
    Una peste alta , asta este inca o dovada clara ca “graba strica treaba” si probabil cu 7.1 o sa repare mai multe chestii ca momentan nu se vede sa faca ceva cei de la apple , poate doar putina bataie de joc pe banii oamenilor , dar se mai intampla si la case mari…..

  3. @Iulian, poti sa sti ca sunt cele mai bune modele lansate de Apple, cel mai tare pana la ora actuala este 4 din puncte de vedere hardware si software iar apoi vine 4s care e putin mai subred la hardware si ok la soft, in rest 5, 5s, 5c sunt praf (prastii) din punct de vedere hardware (mai ales sticla si display-ul), plus ca, daca nu ai grija cu tensiunea de incarcare (socuri de tensiune pe retea) ii poti spune PA!!!. Sa asteptam sa iasa 6 poate le mai vine mintea la cap. 😉