Apple prezinta prima macheta a viitorului sau campus “spatial”

6

  In cursul zilei de ieri Peter Oppenheimer, CFO-ul companiei Apple, a prezentat unei publicatii din San Francisco o macheta actualizata a viitorului campus Apple. Versiunea pe care o vedeti acum este cea finala gandita de catre Apple si arhitectii sai, iar ea trebuie aprobata de catre consiliul orasului Cupertino, acesta avand un vot programat pentru data de 15 octombrie. Campusul este unul modern, gandit in baza specificatiilor lui Steve Jobs, fostul CEO Apple dorindu-si extrem de mult sa construiasca o cladire de acest gen pentru angajatii companiei sale.

  Intregul campus are nu mai putin de 175 de acri si contructia sa a depasit cu mai bine de 2 miliarde de dolari bugetul stabilit initial, insa investitia merita facuta fara niciun fel de discutie si Apple are bani sa plateasca. In imagini veti vedea cladirea circulara gandita de catre Apple pentru birouri, ea fiind inconjurata de catre spatii verzi si spatii de recreere pentru angajati, Apple gandidu-se ca poate sustine toate obiectele electronice folosind doar energie regenerabila.

  Toate cladirile sunt ventilate natural pentru a elimina necesitatea de a utiliza sisteme de aer conditionat pentru aproximativ 70% din an, iar intregul campus ar trebui sa consume cu pana la 30% mai putina energie decat orice alte constructii asemanatoare din Sillicon Valley. Campusul Apple reprezinta o imbinare, aparent, perfecta intre beton, sticla si metal, o buna parte din cladirea principala fiind construita doar din sticla, iar cand va fi finalizata ar trebui sa arate demna de compania cu sediul in Cupertino.