Iata cum poti face wallpaper-uri parallax pentru iOS 7

  iOS 7 include un nou efect gandit de catre Apple pentru iDevice-urile sale, parallax fiind denumirea sa, acesta utlizand senzorii de miscare ai iDevice-rilor pentru a modifica pozitia wallpaper-urilor sau a elementelor acestora in functie de unghiul din care este privit ecranul. Compania Apple ofera cateva wallpaper-uri potrivite pentru acest efect direct in iOS-ul sau, iar orice poza poate fi setata ca si wallpaper cu efect parallax, insa doar daca veti imagini de dimensiuni potrivite veti putea beneficia de efect in toata “splendoarea sa”.

  Pentru a face acest lucru va trebui sa generati o serie de imagini personalizate pe care trebuie sa le copiati in iDevice-urile voastre, aceste imagini trebuind sa aiba anumite dimensiuni pentru a putea rula efectul parallax. Imaginile acestea trebuie sa aiba dimensiunile facute in functie de ecranul pe care le utilizati, iar mai jos aveti descrise dimensiunile pentru fiecare iDevice in parte, dar in mare va trebui sa redimensionati imaginile astfel ca ele sa aiba cate 200 pixeli in plus pe fiecare laterala in portrait mode si landscape mode.

  • iPhone 5/ iPhone 5C/ iPhone 5S: 1536 x 1040;
  • iPhone 4S: 1360 x 1040;
  • iPad 3/iPad 4: 2448 x 1936;
  • iPad Mini: 1424 x 1169;
  • iPod Touch 5G: 1536 x 1040.

  Dupa cum puteti observa, fiecare rezolutie standar are cate 400 pixeli adaugati pentru a putea rula fara probleme efectul parallax, iar daca va redimensionati pozele in concordanta cu aceste specificatii veti putea avea imagini ce vor fi afisate cu efect parallax. Puteti utiliza orice programe de editare pentru a redimensiona pozele, iar ideal ar fi sa utilizati imagini care au obiecte in planul principal. Dupa ce generati imaginile, le puteti copia in iDevice-urile voastre folosind iTunes, sau vi le puteti trimite prin email si le puteti salva in libraria foto.

  Dupa salvare, mergeti in Settings>Wallpapers & Brightness>Choose Wallpaper>Camera Roll(sau un album predefinit) si alegeti ce va place. Pentru a va asigura ca efectele ruleaza fara probleme, fiti siguri ca nu ati dezactivat efectul parallax din Settings>General>Accessibility>Reduce Motion, butonul trebuind sa fie off.