Apple a fost actionata in judecata de catre angajati suparati din cauza timpului pierdut pentru a intra si iesi de la serviciu

  Un nou proces intentat recent companiei Apple are la baza un grup de angajati ai Apple Store-urilor suparati din cauza timpului pierdut in timpul proceselor de inregistrare si iesire de la serviciu. Angajatii sustin ca pierd intre 10 minute si 15 minute in fiecare zi in timpul acestui proces de inregistrare si verificare, iar Apple ar trebui sa le plateasca timpul pierdut. Desi vorbim despre nu foarte minute pierdute zilnic, adunandu-le intr-o luna vorbim despre cateva zile de lucru neplatite, iar angajatii companiei isi cer acum drepturile in instanta.

Plaintiff and other Hourly Employees were and are required to wait in line for security checks for at least 10-15 minutes each day before leaving for their meal breaks and at the end of their shift after they had already clocked out. This daily 10-15 minute uncompensated waiting time during security checks was done in order to undergo searches for possible contraband and/or pilferage of inventory.

  Problema aceasta nu afecteaza doar compania Apple, cei de la Amazon fiind intr-o situatie similara si probabil in afara lor exista alte companii care au angajati nemultumiti din aceleasi motive. Avand in vedere ca Apple are nu mai putin de 40.000 de angajati in Apple Store-urile din intreaga lume, compania ar trebui sa achite sume enorme de bani pentru a le plati drepturile tuturor celor care si le-ar cere, asa ca ramane de vazut va decide instanta.